Nr.3545, Vineri, 22 Septembrie 2017  
Home CulturaEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 22 ° C
Min : 11 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

O nouă ediție a Festivalului „Antiquitas Rediviva”

      Gălățenii sunt așteptați la sfârșitul săptămânii la cea de-a patra ediție a Festivalului Antiquitas Rediviva”, în cadrul căruia vor avea loc ateliere demonstrativ-interactive, o expoziție, o paradă, dar și o "bătălie" între barbari, daci, sarmați și romani.

     

      Un nou episod din „Antiquitas Rediviva”, al IV-lea, va avea loc la Galați, confruntarea dintre daci, sarmați, romani și huni fiind inevitabilă. Până atunci, vineri, 22 septembrie 2017, la ora 10.00, la Școala gimnazială nr. 26 din Galați, elevii vor putea participa la un atelier de coafură romană, la o expoziție și prezentare de postere cu tema „ Civilizația daco-romană la Dunărea de Jos”, precum și la un concurs de desen arheologic, informează un comunicat de presă transmis de conducerae Direcției Județene pentru Cultură Galați. În aceeași zi, la ora 17.00, pe Faleza inferioară, de la Palatul Navigației până la Foișorul mare, membrii asociațiilor de reconstituire istorică vor mărșălui într-o paradă a dacilor, sarmaților, romanilor și hunilor.

      A doua zi, pe 23 septembrie 2017, după ce barbarii migratori vor trece apa Pyretus-ului și vor ajunge pe deal, de la ora 10.00, la stadionul „Portul Roșu” (intrarea prin strada D. Bolintineanu), dacii, sarmații și romanii îi vor aștepta pentru o bătălie crâncenă. Gladiatorii, după spectacolul oferit, se vor alătura luptei. După ce toate acestea se vor sfârși, de la ora 15.00, în Grădina Publică, spectatorii sunt așteptați la atelierele demonstrativ-interactive, unde vor trage cu arcul, vor învăța despre viața popoarelor din antichitate, vor învăța să modeleze lutul și să croiască pielea.

      La cea de a IV-a ediție a Festivalului „Antiquitas Rediviva”, organizatorii: Direcția Județeană pentru Cultură Galați, Primăria Municipiului Galați, Asociația „Tinerii și Viitorul” Galați, în colaborare cu Complexul Muzeal de Științele Naturii din Galați și Universitatea „Dunărea de Jos”, vă așteaptă să savurați aceste momente ale trecutului.

      Intrarea este liberă.
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Sindicaliștii gălățeni de la Cartel Alfa ies în stradă
Conducerea Cartel Alfa Galați a anunțat că luni, 25 septembrie, începand cu ora 15.00, va organiza un miting de protest în fața sediului Prefecturii, având ca revendicări principale blocarea transferului taxelor sociale de la angajator către angajat ...(continuare)
Social - Battle MC România organizează preselecții
Battle MC România a început turneul de preselecții pentru Road of Champions, iar la Galați evenimentul va avea loc pe 29 septembrie în Club Infinity. "După o vară călduroasă, organizatorii Battle MC revin mai fresh și mai pregătiț ...(continuare)
Social - În căminele studențești se fac ultimele pregătiri înainte de venirea studenților care au la dispoziție circa 2.800 de locuri de cazare
În căminele studențești, aparținând Universității Dunărea de Jos, din Galați, se fac ultimele pregătiri înainte de venirea studenților care vor avea la dispoziție, ca și anul trecut, circa 2.800 de locuri de cazare, însă taxa pentru regia de cămi ...(continuare)
Social - Invictus Team România pleacă la Toronto
Echipa care va reprezenta România la Invictus Games Toronto 2017 va pleca joi, 21 septembrie, către Canada, cu un avion care va decola în jurul orei 9.30 de pe Aeroportul Internațional ”Henri Coandă”. România va fi reprezentată la T ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home CulturaEvenimentSocial Mica PublicitateContact