Nr.4096, Joi, 13 August 2020  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Ravagiile produse de secetă în județul Galați. Autoritățile locale au trimis un memoriu Ministerului Agriculturii

      Seceta a făcut prăpăd în acest an în culturile agricole înființate în toamna anului 2019 în județul Galați. Conform datelor oficiale, suprafața afectată de seceta pedologică este de 59.628 de hectare (cultivate în cea mai mare parte cu grâu), reprezentând peste 85% din ceea ce s-a semănat în toamnă.

      Lucrurile stau foarte prost și la culturile de primăvară. Potrivit rapoartelor operative referitoare la culturile agricole principale înființate în primăvara anului 2020 (porumb, floarea soarelui, legume în câmp, lucernă, etc.), județul Galați prezintă o suprafață agricolă calamitată de aproximativ 183.500 de hectare (89% din total), cu un grad estimat de afectare, în creștere, între 90 și 100%.

      Cantitatea medie de precipitații căzută în Galați în anul 2019 a fost de doar 309 litri pe metrul pătrat, reprezentând 66% din media anilor anteriori (2015-2018, mai exact), iar în 2020 trendul a fost asemănător, volumul de precipitații fiind cu mult sub medie, cu perioade în care s-a ajuns și la doar 25-30% față de volumul obișnuit de precipitații.

      În primului semestru al anului 2020, media înregistrată în județul nostru a fost de doar puțin peste 135 de litri pe metrul pătrat, adică de doar 55 la sută în raport cu media multianuală. În luna iulie s-a agravat și mai mult situația rezervei de apă în sol, cantitatea de precipitații căzută fiind extrem de redusă, doar circa 17 litri pe metrul pătrat, cu perioade lungi în care temperaturile diurne au urcat la valori de peste 32 de grade Celsius, temperaturile la soare, la nivelul solului, depășind adesea 45 de grade.

      Autoritățile locale au sesizat Ministerul Agriculturii în vederea găsirii de soluții pentru susținerea financiară a fermierilor afectați de secetă, un memoriu detaliat fiind întocmit şi trimis luni, 10 august 2020.
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Potop de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19
Autoritățile continuă, în sistem integrat, controalele pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Astfel, sub coordonarea Instituției Prefectului Județului Galați, s ...(continuare)
Social - Șpaga vameșilor la Giurgiulești: 3.000 de euro de fiecare autocar. Informațiiile, publicate de presa internațională
Faima de șpăgari a vameșilor de la Giuggiulești-Galați a depășit deja granițele ROmâniei. Cotidianul italian „Il Giornale” a publicat recent un amplu articol despre o presupusă reţea de infracţionalitate internaţională, care reuşe ...(continuare)
Social - Parcul Rizer s-ar putea transforma în ograda noului Muzeu de Artă Vizuală
O veste interesantă: Parcul Rizer, în care se construieşte noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală, va fi preluat de către Consiliul Judeţean Galaţi, dacă aleşii locali şi judeţeni vor vota proiectul de transfer al proprietății. De fapt ...(continuare)
Social - Fază de tot râsul la Galați: un bărbat a fost reținut pentru că a țepuit un ospătar la achitarea notei de plată
Fază parcă desprinsă dintr-un banc cu chelneri (sau din celebrul film „Filantropica”) petrecută zilele trecute la Galați. Un cuplu (el 41, ea 45 de ani) i-a dat țeapă unui ospătar, însă efectul final nu este tocmai fericit (ca-n film), ...(continuare)
Social - Dați-i o lopățică lui Mitrof, să se joace în nisip în timp ce clădirile de patrimoniu se prăbușesc
Dacă n-ați auzit până acum de Marius Mitrof, haideți că vă explicăm noi cine e. Omul este unul dintre cei mai vechi angajați ai Direcției Județene pentru cultură și (atenție!) Patrimoniu din județul Galați. De fapt, el este adevăratu ...(continuare)
Social - Lista cu zonele din Galați unde este obligatorie purtarea măștii de protecție, începând de sâmbătă, 1 august
Nu mai este loc de întors în privința „botniței”. Începând de sâmbătă, 1 august, purtarea măștii va fi obligatorie și în aer liber, în mai multe piețe din oraș, pe faleză, dar și în parcuri, în zonele de promenadă și în sta ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact