Nr.4116, Miercuri, 25 Noiembrie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 21 ° C
Min : 5 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Situație dramatică în școlile din județul Galați. 11% dintre elevi nu au acces la cursurile online, alți 20% au dispozitive rudimentare

      Deși autoritățile se căznesc să ne explice că situația învățământului este sub control, că treaba merge bine online și că închiderea școlilor nu va scădea calitatea educației, cifrele arată cu totul altceva. De altfel și Comisia Europeană a transmis României, joi, că învățământul online adâncește inechitățile din sistemul de educație și că este nevoie de investiții urgente în tehnologie pentru elevi și profesori.

      În fine, dincolo de vorbe, faptele sunt lămuritoare. Astfel, dintr-un total de circa 73.000 de elevi din judeţul Galaţi, în jur de 8.000, conform unei statistici efectuate la trei zile după intrarea tuturor şcolilor în scenariul roşu, nu au putut participa la cursurile online în primele zile. Informația vine de la inspectorul general Onuţ Atanasiu, deci este incontestabilă. Dar este și incompletă.

      În realitate, la cei 8.000 de copii (11% din total) fără dispozitive pentru a accesa cursurile trebuie adăugați și cei peste 14.000 (20%) care accesează cursurile de pe un telefon amărât și înțeleg din lecții te miri ce și mai nimic. Situația rezultă dintr-un sondaj făcut de școli, la cererea ISJ în luna octombrie.

      Între timp, lucrurile se prezintă prost, nu se întrevăd soluții într-un termen rezonabil, după cu recunoaște șeful ISJ Galați. „Vin la Inspectorat acum, din tabletele cumpărate din bani europeni, 200 de bucăţi (n.r.: tablete), cu tot cu cartele. Eu cum le împart? Am început să discut cu primarii, de ce nu s-au mişcat până acum. Am vorbit cu câteva firme, să ne dea calculatoare recondiţionate. Şi la Inspectoratul Şcolar am găsit câteva care merg folosite după reformatare. Cei care pot ajuta sunt bineveniţi", spune Onuţ Atanasiu.

      Iar asta nu e tot necazul. Atanasiu a explicat că, pe lângă lipsa de terminale (tablete, computere, orice), sunt şi situaţii în care cadrele didactice refuză să facă cu adevărat lecţii online cu elevii, cursurile fiind limitate la a trimite două vorbe şi câteva hârtii de copiat pe Whatsapp. „Din nefericire, legal, nu se poate face nimic în aceste situaţii, deoarece în Legea Educaţiei readaptată învăţământului online, sunt acceptate lecţiile în regim asincron. Şi nu ai ce face”, spune șeful ISJ.

      Peste toate acestea se suprapun, în mediul rural, și desele pene de curent, care fac să cadă și internetul în zonă, dar și lucrările la rețele. Săptămâna aceasta,

      la Lieşti, Iveşti şi Umbrăreşti nu s-au ţinut cursurile pentru că au fost lucrări la reţeaua de internet. Au fost doar câteva cadre didactice care s-au logat de pe altă reţea şi au putut să se întâlnească online cu elevii. Marţi, la Cerţeşti, a fost pană de curent, iar cursurile nu s-au putut ține.

     
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - S-a „băgat” pește în paradisul pescarilor amatori: canalul Lunca din lunca Brateșului
Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Galaţi a făcut o nouă populare cu peşte la Canalul Magistral Lunca. Operaţiunea s-a desfăşurat miercuri, 18 noiembrie 2020, şi s-a soldat cu popularea cu aproximativ 1.000 ...(continuare)
Social - Testare în masă pentru Covid-19 la Universitatea „Dunărea de Jos” după ce 12 angajați și 4 studenți s-au infectat
Peste 1.500 de angajaţi ai Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi vor fi testaţi în regim de urgență, pe cheltuiala instituției, pentru a vedea dacă sunt infectaţi cu virusul SARS-COV-2, după ce 16 persoane, 12 angajaţi şi patru stu ...(continuare)
Social - Închiderea piețelor stârnește revoltă la Galați. Trânte politice, dar și înjurături aprige între cei care „cred” și cei care „nu cred” în Covid
Decizia Guvernului de închide piețele comerciale acoperite din orașe (lăsând în același timp deschise mall-urile) a stârnit furie și la Galați. Este un adevărat tir încrucișat între mai multe tabere, un război bizar din care aproape c ...(continuare)
Social - Explozia din Centru. Structura de rezistență a blocului unde s-a produs deflagrația este grav afectată. Unul dintre răniți a murit
Vești proaste în legătură cu efectele puternicei explozii care s-a produs săptămâna trecută în centrul Galațiului. Medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență a anunțat că a murit proprietarul apartamentului care a sărit în aer ...(continuare)
Social - Elevii gălățeni așteaptă cu nerăbdare Paștele Cailor. Atunci se estimează că vor ajunge la ei tabletele pentru cursurile online
Promise de mai bine de două luni (fugit irreparabile tempus, cum ar zice bulibașa din Ivești), cele 6.000 de tablete pentru elevii din județul Galați n-au ajuns nici acum la destinatari, așa că în multe locuri cursurile online se țin doar pe ...(continuare)
Social - Absurd de Galați. Comuna Tulucești a devenit, prin lege, „stațiune turistică”, deși nu are niciun loc de cazare
Vești proaspete și de-a dreptul comice de la Guvernul României. Comuna Tulucești a devenit, în mod oficial, prima stațiune de interes turistic local din județul Galați. Nu e glumă, e lege, căci Guvernul României, la inițiativa Ministerulu ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact