Nr.4092, Vineri, 23 Octombrie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 21 ° C
Min : 5 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Vandalism în cimitirul Coca Cola. Peste 130 de monumente funerare au fost distruse

      Doi minori, de 12 și 15 ani, au reușit să distrugă peste 130 de lucrări funerare din Cimitirul "Sf. Lazăr". Totul s-a întâmplat ziua în amiaza mare, iar cei care s-au sesizat până la urmă (adică după vreo 3 ceasuri) au fost chiar paznicii, care au și anunțat poliția.

      „Colegul meu a auzit o trosnitură și când a venit era unul care trântea crucea jos. A sunat colega de la poartă și a anunțat poliția, pe unul l-a prins după gard, pe unul în cimitir. Eu cred că au fost mai mulți, dar probabil au reușit să fugă, că ei erau subțirei și nu cred că au putut singuri să facă asta", a povestit unul dintre paznicii din cimitir.

      La fața locului s-a deplasat o echipă de polițiști, care i-au preluat pe cei doi minori și i-au dus la audieri. „În urma sesizării, polițiștii au mers la fața locului, unde au depistat doi minori, de 12 și 15 ani. Aceștia sunt cercetați în prezent pentru comiterea infracțiunii de profanare de morminte", a precizat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

      Fiind minori, copiii nu vor răspunde penal, totuși, dar sunt pasibili să fie obligați la măsuri de reeducare, inclusiv la consiliere psihologică obligatorie. În schimb, părinții au primit câte 100 de lei pentru că și-au lăsat copii nesupravegheați, iar paznici, câte 300 de lei, pentru că nu au luată măsurile necesare în vederea protejării obiectivului.

      Administrația cimitirelor face inventarierea mormintelor distruse și urmează să îi notifice pe proprietari, aceștia urmând să scoată bani din buzunar pentru a remedia problemele. Situația este însă pe cale să provoace un scandal, deoarece proprietarii monumentelor funerare spun că trebuie să fie despăgubiți de administrația cimitirelor, ca efect al taxei de concesiune pentru locul de veci.

     
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - ANTI INTERVIU Călin Georgescu, expert ONU: „Exploatarea omului de către om a fost înlocuită cu manipularea omului de către om”
Reporter: Înțeleg că premierul Ludovic Orban va lua în discuție adoptarea Celor 10 Porunci biblice prin Ordonanță de Guvern. Până atunci, a împânzit cu jandarmi toate drumurile care duc la moaștele Sfintei de la Iași. Călin Georgescu: ...(continuare)
Social - Bătaie de joc în școlile din Galați: un sfert dintre unitățile școlare funcționează fără asistență medicală, deci nu ar fi trebuit, conform legii, autorizate
Situație scandaloasă în privința asigurării asistenței medicale în școlile din Galați. Conform informaţiilor publicate de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, în raportul prezentat la Comisia de Dialog Social de la Prefect ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact