Nr.4161, Luni, 25 Ianuarie 2021  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 11 ° C
Min : -2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Unde vor fi amplasate cele 29 de centre de vaccinare anti-Covid din județul Galați. Mulți oameni vor fi nevoiți să bată zeci de kilometri până la ele

      Lucrurile nu sunt chiar așa de simple precum păreau în ceea ce privește vaccinarea anti-Covid. Din cauza faptului că vaccinul impune condiții speciale de păstrare, nu vor putea fi înființate centre de inoculare în toate comunele județului, așa că unii oameni vor fi nevoiți să parcurgă zeci de kilometri pentru a primi medicamentul. Asta în condițiile în care campania de vaccinarea se va desfășura în plină iarnă, pe fondul unui transport public deficitar, dar și a unor măsuri de prevenire destul de limitative pentru transportatori.

      Prefectura Galați a informat că, de la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), a fost propus Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției un număr de 29 de centre de vaccinare a populației împotriva Covid-19 în județul.

      Dintre acestea, 17 se află în municipiul Galați, amplasate după cum urmează: patru la Baza Sportivă Siderurgistul, cu 16 cabinete, trei la Sala Sporturilor, cu 12 cabinete, câte două la Patinoar, Casa de Cultură a Studenților, imobil cantină strada Radu Negru și imobil cantină strada 1 Decembrie 1918, fiecare dintre acestea cu câte opt cabinete și câte unul la Centrul de Permanență nr. 1 și la Centrul de permanență nr. 2 ”Sf. Ierarh Luca”, acestea din urmă cu câte un cabinet. În municipiul Tecuci ar urma să existe două centre de vaccinare, la Sala de spectacole Ion Petrovici și la Oficiul Prefectural, în total patru cabinete.

      De asemenea, în județ sunt propuse zece centre de vaccinare, fiecare dintre acestea cu câte patru cabinete. Acestea ar urma să funcționeze la Şcoala Gimnazială nr. 2 Matca (corp de clădire fără activitate şcolară), Căminul Cultural Lieşti, Căminul Cultural Pechea, Căminul Cultural Ivești, Căminul Cultural Tulucești, Căminul Cultural Cudalbi, clădirea din strada Zambilelor din comuna Corod, Casa de cultură Târgu Bujor, Căminul Cultural Cosmeşti și Sala de sport din Berești.

      Cea mai dificilă situația pare a fi în partea de nord a județului, unde oamenii au de parcurs o distanță foarte mare până la cel mai apropiat centru de vaccinare. Spre exemplu, de la Buciumeni până la Tecuci sau Cosmești (cele mai apropiate centre) sunt 24 de kilometri. Tot în zonă, de la Ghidigeni, Priponești, Gohor și Toflea sunt peste 30 de kilometri până la Tecuci. De asemenea, de la Bălășești, Ciurești și Bălăbănești sunt peste 30 de kilometri către cele mai apropiate centre (Corod, Berești sau Tg. Bujor). Nici oamenii dinspre malul Prutului, din nordul județului, nu au o situație mai fericită. De la Oancea, Suceveni și Rogojeni sunt peste 25 de kilometri până la cel mai apropiat centru. De altfel, peste 70% dintre sătenii vor fi la mai mult de 15 kilometri de locurile unde vor pute primi vaccinul.

      Pentru personalul medical și auxiliar din județul Galați au fost propuse alte zece centre de vaccinare, fiecare cu câte un cabinet în unitățile sanitare din județ, după cum urmează: Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei”, Spitalul Militar ”Dr. Aristide Serfioti”, Spitalul Municipal ”Anton Cincu” din Tecuci, Spitalul Orășenesc Târgu Bujor, Spitalul General CF Galați, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Cuvioasa Parascheva”, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Ioan”, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie ”Buna Vestire” și Spitalul de Psihiatrie “Elisabeta Doamna”.

      Totodată, au fost solicitate și trei caravane mobile pentru vaccinarea împotriva Covid-19 a personalului și beneficiarilor din centrele rezidențiale precum si a populației cu nevoi speciale (nedeplasabili).

     
Autor: Radu Grigorescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Galați, redeschis! Din 25 ianuarie, gălățenii au din nou acces în teatre, cinematografe, restaurante și cafenele
Pandemia slăbește la Galați. Începând de luni, 25 ianuarie 2021, restaurantele, barurile și cafenelele din municipiul Galaţi se vor redeschide la interior, iar activitatea teatrelor, cinematografelor şi a altor instituții organizatoare de sp ...(continuare)
Social - Apa „de Vrancea” va ajunge la robinetele gălățenilor printr-o conductă nouă, ce va fi inaugurată în câteva zile
Apa „de Vrancea” (din fapt din captările de adâncime de la malul Siretului, din zona Vadu Roșca) va ajunge în curând la gălățeni printr-o conductă nouă. Operatorul regional Apă Canal SA anunță că, în zilele de 25-27 ianuarie, va av ...(continuare)
Social - Soția fostului prefect Dorin Otrocol a murit de Covid-19
Fostul prefect Dorin Otrocol trece prin clipe cumplite. Soția acestuia a murit în urmă cu câteva zile de Covid 19, iar el nu a avut posibilitatea nici măcar să-și ia adio sau să participe la înmormântare deoarece este infectat, la rândul l ...(continuare)
Social - Locuitorii din Micro 20 îi cer primarului Pucheanu tratament egal cu restul gălățenilor
Într-o scrisoare trimisă redacției „Imparțial”, un grup de locuitori ai cartierului Micro 20 din Galați fac un apel către primarului orașului, să trimită și către zona lor ceva fonduri pentru modernizare. „Suntem cetățeni ai oraș ...(continuare)
Social - INEDIT Bibliotecarii îi vor ajuta pe gălățeni să se programeze pentru vaccinarea contra Covid
Gălăţenii pot cere ajutorul bibliotecarilor de la „VA Urechia” (în toate filialele din oraș; vezi lista la finalul articolului)pentru crearea de conturi pe anumite platforme, cum ar fi Ghiseul.ro, unde pot să acceseze informaţii cu privire ...(continuare)
Social - Fals preot anchetat pentru înșelăciune. Acesta spune că este victima unei rețele infracționale și că era convins că a fost atestat ca slujitor al bisericii
Un tânăr de 18 ani, pe nume Ionuţ Chiriţă, este anchetat de polițiștii din Galați pentru înşelăciune, după ce a fost depistat că oficia slujbe pe bza unei diplome false, emisă de aşa numita Patriarhie Ortodoxă a Naţiunilor. Documentu ...(continuare)
Social - Enervanta stație Filești, care pompează apa potabilă „de Vrancea” pentru Galați, intră în reparații. Când și cât se oprește apa
Nu există gălățean care să nu fi înjurat, măcar odată în viața lui, sistările intempestive ale apei potabile. Și nu vorbim de cele anunțate sau de cele pentru rău-platnici, ci de cele venite din senin, ca o o veritabilă lovitură la ț ...(continuare)
Social - Cum a ajuns o învățătoare să conducă Inspectoratul Școlar Galați. Ultima ei ispravă: promovează principii oculte, pseudoștiințifice, în școli
În caz că nu știați, de câteva zile Inspectoratul Școlar Județean Galați este condus de o doamnă învățătoare de la țară. Selena Costea a fost învățătoare la Școala Gimnazială din Liești și a fost adusă, în iunie 2020, pe post ...(continuare)
Social - Procesiunea de Bobotează, anulată. Slujba se va ține în biserici, fără public, iar apa sfințită va fi distribuită îmbuteliată
Arhiepiscopia Dunării de Jos a anunţat că de Bobotează în toate bisericile din Galaţi şi Brăila credincioşii vor primi, începând cu ora 7.00, Aghiasma Mare sfinţită şi îmbuteliată în ziua de 5 ianuarie, iar cu Aghiasma Mare din 6 ian ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact