Nr.3491, Luni, 26 Iunie 2017  
Home AdministratieEvenimentPoliticSocialSport Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 22 ° C
Min : 11 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Acțiune pentru prevenirea consumului de droguri

      Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Galați, alături de voluntari, s-au aflat duminică în Grădina Publică unde au derulat o campanie de prevenire a consumului de droguri, în cadrul căreia au discutat cu persoanele prezente în parc și au împărțit pliante parinților și bunicilor, dar și baloane copiilor, pentru a marca Ziua Internațională împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri.

      În calitatea sa de coordonator național al politicilor publice din domeniul reducerii cererii si ofertei de droguri, Agenția Națională Antidrog implementează campania națională „Colorează-ți viața altfel…fără droguri!”, pentru informarea, sensibilizarea și conștientizarea populației generale (15 – 64 ani), în legătură cu factorii de risc și de protecție în consumul de droguri, corelativ cu promovarea alternativelor sănătoase de viață, în special a celor cultural-sportive.

      Începând din 1987, în fiecare an, în data de 26 iunie, la nivelul tuturor țărilor membre ale Organizației Națiunilor Unite (ONU) se marchează Ziua Internațională Împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri, ca expresie a determinării ONU de a consolida acțiunile și cooperarea la nivelul statelor membre, pentru atingerea obiectivului de a avea o societate internațională fără consum abuziv de droguri. An de an, Oficiul Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate (UNODC) este promotorul campaniei internaționale de sensibilizare privind provocarea majoră pe care drogurile ilicite o reprezintă pentru societate în ansamblu și încurajează derularea, în lumea întreagă, a cât mai multor activități de atenționare cu privire la acest fenomen.

      Tema UNODC pentru Ziua Internațională Împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri de anul acesta are ca mesaj: „Întâi ASCULTĂ! Ascultându-i pe copii și tineri, realizezi un prim pas pentru a-i crește sănătos și în siguranță”.

     
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Încep înscrierile pentru Tabăra ANOSR
ANOSR lansează concursul pentru Tabăra ANOSR pentru studenți – ediția 2017, tabără care se vă desfășura în perioada 25-30 august 2017 în stațiunea Costinești, la Complexul Vraja Mării. Pe lângă un sejur de 5 zile la ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEvenimentPoliticSocialSport Mica PublicitateContact