Nr.4184, Joi, 25 Februarie 2021  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialSport Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer acoperit

Max
: 8 ° C
Min : -4 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Galați, redeschis! Din 25 ianuarie, gălățenii au din nou acces în teatre, cinematografe, restaurante și cafenele

      Pandemia slăbește la Galați. Începând de luni, 25 ianuarie 2021, restaurantele, barurile și cafenelele din municipiul Galaţi se vor redeschide la interior, iar activitatea teatrelor, cinematografelor şi a altor instituții organizatoare de spectacole și concerte va fi reluată în limita a 30 la sută din capacitatea disponibilă.

      Decizia a fost luată având în vedere faptul că în municipiul Galați, duminică, 24 ianuarie, incidența cumulată a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 din ultimele 14 zile este mai mare de 1,5, dar mai mică decât 3 la 1.000 de locuitori. Ca urmare, se vor aplica pentru o perioadă de două săptămâni măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 3 din 12 ianuarie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, precum şi stabilirii măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

      Relaxarea restricțiilor vine după ce, de la jumătatea lui noiembrie 2020 încoace, totul a fost închis. CJSU a precizat că se vor redeschide restaurantele, barurile și cafenelele la interior, teatrele, cinematografele, alte instituții organizatoare de spectacole și concerte și va fi reluată activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, toate acestea în limita a 30 la sută din capacitatea disponibilă și cu respectarea tuturor normelor sanitare aflate în vigoare.

      Măsura dispusă va fi reevaluată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați, în urma analizei efectuate de către Direcția de Sănătate Publică, la expirarea termenului pentru care a fost instituită, mai exact pe data de 7 februarie, cu o zi înainte de preconizata reluare a cursurilor școlare cu prezența fizică a elevilor și profesorilor.

     
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Prima grădiniță construită de la zero în Galați, după 1989, la un pas de a fi anulată. Ce scandal stupid a generat investiția
Anunțul municipalității cum că va investi o sumă consistentă (în mare parte din fonduri europene) pentru a construit ceva ce nu s-a mai construit în anii democrației modern, adică o grădiniță, are șanse mari să nu se mai materializeze. ...(continuare)
Social - Primele două autobuze hibrid din Galați vor ieși pe trasee în câteva săptămâni. Noile tramvaie, abia în 2022
Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a anunțat că, gata vin autobuzele hibrid cupărate. „Cel mai probabil într-o săptămână sau două, cred că vor ajunge la Galaţi primele două autobuze hibrid din cele 20 pe care le-am achiziţ ...(continuare)
Social - După 31 de ani de nimic educațional, la Galați se va construi din nou o grădiniță „de la zero”
Primăria municipiului Galați a anunțat că a făcut predarea amplasamentului pentru construcția, cu fonduri europene, a primei grădinițe din oraș, după anul 1990. Grădinița se va construi în cartierul Țiglina 2, pe strada Constructorilo ...(continuare)
Social - Universitatea din Galați își cumpără vapor. Cum a ajuns rectorul Puiu Georgescu să aspire la rangul de amiral
Pare o utopie, dar este cât se poate de adevărat: Universitatea „Dunărea de Jos” își cumpără un vapor. Ce-i drept, dezamăgitor pentru militanții conduși de ONG-istul Bogdan Brânzan, nu este vorba de o navă de croazieră pe Dunăre, ci ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialSport Mica PublicitateContact