Nr.3647, Vineri, 16 Februarie 2018  
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer partial noros

Max
: 4 ° C
Min : - 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Contract de aproape 3 milioane de lei fără TVA pentru reamenajarea secției de radioterapie a Spitalului Județean unde va fi un instalat un accelerator liniar de particule

      CJ Galați a semnat un contract de aproape 3 milioane de lei, fără TVA, pentru extinderea și reamenajarea secției de radioterapie de la Spitalul Județean de Urgență în vederea instalării unui accelerator liniar de particule pentru pacienții cu afecțiuni oncologice, aparatura și lucrările de amenajare a buncărului în valoare de 1.980.500 de euro, fiind asigurate prin Programul de Îmbunătățire a Calității și Eficienței Sistemului Sanitar, derulat de către Ministerul Sănătății și finanțat prin acordul de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

     

      Reprezentanții Consiliului Județean Galați au anunțat, marți, întru-un comunicat, că s-au încheiat procedurile de achiziție publică pentru proiectul “Extindere și reamenajare secție Radioterapie” din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Galați pentru a putea fi instalat un accelerator liniar de particule. "Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați va fi dotat cu un accelerator liniar de particule, în cadrul unui program derulat de către Ministerul Sănătății. Anul trecut am semnat, la sediul Guvernului României, contractul de furnizare a echipamentelor medicale și de amenajare a buncărului, lucrări care vor fi finalizate în 2018. Consiliul Județean Galați va realiza, din fonduri proprii, extinderea pe verticală a secției de Radioterapie și reamenajarea ei. Este vorba de o construcție pentru pacienții care vin din Ambulatoriu, dotată cu lift, sală de recepție, vestiare și cabinete medicale, pentru a crea condiții moderne și confortabile de tratament. Astfel, pacienții care nu sunt internați în spital vor avea acces prin noua construcție, iar cei din spital vor avea o cale de acces subterană, direct către accelerator. În plus, la subsolul secției vom reamenaja camerele de iradiere și comandă, sala de așteptare, vestiarele și grupurile sanitare”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

      Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru extinderea și reamenajarea secției de radioterapie a fost încheiat cu firma S.C. Servland S.R.L și are o valoare de 2.980.000 lei, fără TVA. Durata contractului de extindere și reamenajare este de șase luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, două luni pentru proiectare și patru luni pentru realizarea construcției.

      Proiectul care prevede modernizarea secției de Radioterapie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” are două componente. Prima este derulată de Ministerul Sănătății și prevede dotarea unității medicale gălățene cu un accelerator liniar de particule, seturi de imobilizare pentru accelerator, CT stimulator, set complet de dozimetrie, precum și lucrări de amenajare a buncărului unde va fi instalat acceleratorul liniar de particule. Valoarea contractului este de 1.980.500 de euro. A doua componentă este derulată de către Consiliul Județean Galați și prevede extinderea și reamenajarea secției de Radioterapie. Ambele componente vor fi finalizate în 2018.

      Unitatea medicală gălățeană a fost inclusă în Programul de Îmbunătățire a Calității și Eficienței Sistemului Sanitar, derulat de către Ministerul Sănătății și finanțat prin acordul de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare . Serviciul de Radioterapie din Galați a fost înființat în 1981.

      Conform unor date prezentante în noiembrie 2017 de CJ Galați, necesitatea efectuării tratamentului cu energii înalte crește în fiecare an cu 3%, iar cel puțin 70-80% dintre pacienții cu afecțiuni oncologice au nevoie de radioterapie. În 2016, în Centrul de Radioterapie de la Galați au fost efectuate 18.456 de ședințe de tratament pentru 977 de pacienți, de trei ori mai mult față de anul 1995. În evidențele Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență se aflau circa 17.208 pacienți cu afecțiuni oncologice.

     
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Peste 365.000 de absențe acumulate de elevi în semestrul întâi; conducerea ISJ a apelat la Poliția Locală pentru prevenirea abandonului școlar
Elevii de la școlile din județul Galați au acumulat pe parcursul primului semestru al anului școlar 2017-2018 peste 365.000 de absențe, potrivit unei situații parțiale prezentate, joi, de ISJ Galați. Polițiștii locali, la solicitarea ISJ Galați, ...(continuare)
Social - Patru noi stele variabile au fost descoperite de un elev de la teologie pasionat de observațiile astronomice
Un elev de la Seminarul Teologic din Galați, pasionat de astronomie, a descoperit patru noi stele variabile care vor purta numele comunei Schela, de unde este orginar, după ce și anul trecut el a mai descoperit o astfel de stea, denumită "Schela ...(continuare)
Social - Trei persoane sunt cercetate pentru ultraj, după ce au lovit doi polițiști; pe de altă parte, un polițist a fost filmat în timp ce agresa un bărbat
Trei persoane, care au agresat doi polițiști din Galați chemați să intervină în urma unei sesizări că în fața une case se face grătar chiar pe trotuar și se ascultă muzică la un volum mare, au fost reținute și urmează să fie prezentate instanței ...(continuare)
Social - O sută de bănci noi vor fi amplasate în municipiul Galați
O primă comandă de o sută de bănci noi a ajuns în depozitul societății Gospodărire Urbană. În momentul în care vremea va permite cele o sută de bănci vor fi amplasate în oraș. Băncile noi vor fi instalate în mod special în parcurile ...(continuare)
Social - Amenzi de 54.000 de lei aplicate magazinelor și farmaciilor pentru nerespectarea reglementărilor privind promoțiile
Un număr de 17 magazine și farmacii din județul Galați au primit amenzi care totalizează 54.000 de lei pentru diferite abateri de la prevederile legale privind vânzările cu preț redus la diverse articole de îmbrăcăminte și încălțăminte sau suplim ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateContact