Nr.3605, Vineri, 15 Decembrie 2017  
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 12 ° C
Min : 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Douăzeci de mașini furate din străinătate, găsite pe parcursul anului de polițiștii gălățeni

     

      Pe parcursul anului 2017, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale - Compartimentul Trafic și Furturi de Autovehicule au reușit identificarea și recuperarea unui număr de 20 autovehicule sustrase din țări europene și înmatriculate în România prin mijloace frauduloase. Potrivit unui comunicat al IPJ Galați, este vorba despre autoturisme reprezentând o gamă variată de mărci și modele, vehicule făcând parte atât din categoria ”medie” cât și din cea ”top class”, sustrase din Italia, Germania, Spania și, mai nou, din Suedia, Norvegia și Danemarca, a căror valoare totală de piață se ridică la suma de aproximativ 300.000 euro. În luna decembrie, polițiștii gălățeni au recuperat două astfel de autoturisme, în valoare de 27.000 euro și 18.000 euro, reclamate ca fiind sustrase, primul din Germania, cel de-al doilea din Italia.

      Mașinile au fost ridicate din posesia deținătorilor și indisponibilizate, urmând ca autoritățile din cele două state să fie informate despre identificarea acestora, prin intermediul canalelor de comunicare internațională.

      În majoritatea cazurilor de acest fel, deținătorii autoturismelor susțin că sunt cumpărători de bună credință și că nu cunosc situația juridică a acestora, respectiv faptul că figurează ca fiind sustrase de pe teritoriul altor state europene.

      Recomandarea polițiștilor făcută persoanelor care se decid să achiziționeze astfel de autoturisme aduse din afara țării, este aceea de a se adresa reprezentanților Registrului Auto Român, în vederea verificării acestora, pentru a evita situația în care autoturismele date în urmărire internațională vor fi ridicate și indisponibilizate de organele judiciare.

     
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Aplicație care măsoară starea tehnică a drumurilor, lansată în premieră în România la Galați
O aplicație pentru telefoanele mobile care măsoară starea tehnică a drumurilor a fost lansată, marți, pentru prima dată în România, la Galați, de reprezentanți ai Universității Urbino din Italia, cu ajutorul aplicației putând fi furnizate informații ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateContact