Nr.4093, Luni, 10 August 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Marea centură a Galațiului va fi făcută de firme abonate la bani publici, controlate de controversatul Dorinel Umbrărescu, supranumit „regele asfaltului”

      Gata, se știe cine va construit marea centură ocolitoare a Galațiului, un proiect cu o valoare amețitoare, de aproape un miliard de lei noi (mai exact de circa 800 de miliarde de lei vechi), cu tot cu taxele aferente. O asociere de firme controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu a fost desemnată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) câştigătoare a licitaţiei organizate pentru proiectarea şi execuţia lucrării, cu o ofertă de 705.282.636,69 de lei fără TVA (deci aproape 800 de milioane de lei, cu taxele incluse).

      Conform anunţului făcut de CNAIR, este vorba de asocierea SA&PE Construct SRL-SC Spedition UMB SRL-SC Tehnostrade SRL, care a acumulat un punctaj total de 100 de puncte, din care 50 de puncte pentru componenta financiară și 50 de puncte pentru componenta tehnică.

      Procedura a fost suspendată de trei ori până să poată fi depuse ofertele. Pentru contractul cu o valoare estimată inițial la 899.555.992 de lei fără TVA (adică peste un miliard, cu tot cu taxe), au intrat în competiţie cinci ofertanţi: asocierea SC Arcada Company SA-Terna SA, asocierea Astaldi SPA-SC Tancrad SRL, asocierea SA&PE Construct SRL-SC Spedition UMB SRL-SC Tehnotrade SRL şi firma Kolin Insaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi. Criteriul de atribuire a fost cel mai bun raport calitate-preţ.

      "Ofertantul desemnat câștigător este asocierea SA&PE Construct SRL-SC Spedition UMB SRL-SC Tehnostrade SRL, cu preţul de 705.282.636,69 de lei fără TVA și un punctaj total de 100 puncte, din care 50 de puncte pentru componenta financiară și 50 de puncte pentru componenta tehnică. Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și, respectiv, după soluționarea tuturor contestațiilor/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire", a precizat CNAIR pe 31 iulie 2020.

      Despre Dorinel Umbrărescu se știe că este supranumit regele asfaltului și că firmele lui sunt abonate la contracte publice. Este un apropiat atât al unor lideri PNL, cât și al unor lider PSD. De asemenea, a obținut contracte numeroase cu statul și sub guvernarea PDL, uneori în asociere cu cunoscut Dorin Cocoș (fostul soț al Elenei Udrea).

      Lungimea Variantei de Ocolire Galați - marea centură ocolitoare a oraşului - este de 33,6 km. Durata contractului este de 12 luni perioada de proiectare şi 42 de luni perioada de execuție a lucrărilor, iar perioada de garanţie a lucrărilor este de 120 de luni.

      „Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea tuturor contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, a anunțat CNAIR.

     
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Potop de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19
Autoritățile continuă, în sistem integrat, controalele pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Astfel, sub coordonarea Instituției Prefectului Județului Galați, s ...(continuare)
Social - Șpaga vameșilor la Giurgiulești: 3.000 de euro de fiecare autocar. Informațiiile, publicate de presa internațională
Faima de șpăgari a vameșilor de la Giuggiulești-Galați a depășit deja granițele ROmâniei. Cotidianul italian „Il Giornale” a publicat recent un amplu articol despre o presupusă reţea de infracţionalitate internaţională, care reuşe ...(continuare)
Social - Parcul Rizer s-ar putea transforma în ograda noului Muzeu de Artă Vizuală
O veste interesantă: Parcul Rizer, în care se construieşte noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală, va fi preluat de către Consiliul Judeţean Galaţi, dacă aleşii locali şi judeţeni vor vota proiectul de transfer al proprietății. De fapt ...(continuare)
Social - Fază de tot râsul la Galați: un bărbat a fost reținut pentru că a țepuit un ospătar la achitarea notei de plată
Fază parcă desprinsă dintr-un banc cu chelneri (sau din celebrul film „Filantropica”) petrecută zilele trecute la Galați. Un cuplu (el 41, ea 45 de ani) i-a dat țeapă unui ospătar, însă efectul final nu este tocmai fericit (ca-n film), ...(continuare)
Social - Dați-i o lopățică lui Mitrof, să se joace în nisip în timp ce clădirile de patrimoniu se prăbușesc
Dacă n-ați auzit până acum de Marius Mitrof, haideți că vă explicăm noi cine e. Omul este unul dintre cei mai vechi angajați ai Direcției Județene pentru cultură și (atenție!) Patrimoniu din județul Galați. De fapt, el este adevăratu ...(continuare)
Social - Lista cu zonele din Galați unde este obligatorie purtarea măștii de protecție, începând de sâmbătă, 1 august
Nu mai este loc de întors în privința „botniței”. Începând de sâmbătă, 1 august, purtarea măștii va fi obligatorie și în aer liber, în mai multe piețe din oraș, pe faleză, dar și în parcuri, în zonele de promenadă și în sta ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact