Nr.3883, Miercuri, 20 Martie 2019  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
MeteoMax
: ° C
Min : ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Ministerul Sănătății: Evoluția gripei are un caracter epidemic

      În ultimele trei săptămâni, circulația virusului gripal in Romania a avut un caracter epidemic, în care numărul cazurilor de îmbolnăvire prin viroze respiratorii este mai mare față de cel așteptat. “Există o succesiune de trei săptămâni epidemice, ca urmare se constată că gripa evoluează epidemic. Nu există un motiv de panică, dar este necesar ca toate măsurile și recomandările pe care Ministerul Sănătății le-a transmis încă din data de 17 ianuarie și care sunt valabile în această perioadă să le aplicăm. Este nevoie ca populația să fie compliantă și să respecte recomandările specialiștilor privind aplicarea regulilor de igienă personală”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

      Ministrul Sănătății a mai precizat că au mai fost transmise o serie de recomandări suplimentare in unitatile sanitare. ”S-a solicitat limitarea accesului vizitatorilor în mod real în toate unităţile sanitare, în special în secțiile cu risc, refacerea urgentă a stocurilor de antivirale necesare pentru tratamentul infecţiilor respiratorii acute, instituirea terapiei antivirale imediat după internare pentru toţi pacienţii care prezintă tabloul clinic compatibil cu gripa, instituirea tratamentului profilactic cu antivirale la contacţii pacienţilor internaţi, vaccinarea urgentă a personalului medical rămas nevaccinat, refacerea stocurilor de echipamente de protecţie şi utilizarea corespunzătoare a acestora, refacerea urgentă a stocurilor de antiseptice şi dezinfectante pentru asigurarea igienei riguroase a mâinii şi suprafeţelor. Astăzi Institutul Național de Sănătate Publică va reaminti unităţilor sanitare procedurile privind managementul contacţilor, a focarelor şi cazurilor severe de gripă”, a afirmat ministrul Sănătății.

      Obiectivul MS în perioada urmatoare este reducerea numărului de cazuri severe și decese cu gripă, prin recunoașterea rapidă a gripei și instituirea de urgență a tratamentului.

      Vaccinarea rămâne și în perioada următoare soluția pentru prevenirea imbolnavirilor. Specialiștii estimează ca circulația intensă a virusului se va menține și în luna februarie.

      MS a comandat suplimentar un număr de 30.000 de vaccinuri pentru populaţia cu risc, care vor fi distribuite în ţară începând de joi, la direcţiile de sănătate publică ce au solicitat aceste doze.

      Din cele 1,3 milioane doze achiziționate inițial , mai sunt aproximativ 12.000 de doze.

      Ministrul Sănătății a mai precizat astăzi că în unitățile școlare unde se constată o creștere cu 20% a numărului de îmbolnăviri prin gripă se poate lua decizia de închidere a unității.

      Recomandari pentru populatie:

      •Consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare;

      •Izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei;

      •Respectarea etichetei tusei si strănutului (utilizarea de batiste de unica utilizare sau tuse/strănut la nivelul părții interne a articulației cotului);

      •Igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului;

      •Purtarea echipamentului de protecție adecvat (măști, mânuși, halate) de către vizitatori si personalul medical;

      •Continuarea vaccinării antigripale

      “Evoluția numărului de îmbolnăviri este influențată de evitarea spatiilor aglomerate, iar vacanta de saptamana viitoare poate sa influenteze in bine, cu conditia ca in aceasta perioada copiii sa evite colectivitatile”, a mai declarat ministrul Sănătății.

     
Autor: V.I.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Ecosal preia gratuit deșeurile vegetale
Având în vedere că, în ultima perioadă, la punctele gospodărești, destinate doar deșeurilor menajere, au fost depozitate deșeuri vegetale, Serviciul Public ECOSAL Galați a anunțat toate persoanele fizice că primește la Stația de sortare ...(continuare)
Social - Licitație pentru 40 de autobuze noi
Societatea Transurb a anunțat, marți, că a demarat procedura privind organizarea licitației în vederea achiziționării a 40 de autobuze de mare capacitate pentru transportul public local de persoane. Cele 40 de autobuze Euro 6 vor avea, fiecar ...(continuare)
Social - Situația blocurilor la care racordurile de preluare ape uzate menajere lipsesc sau sunt defecte
Deficiențe majore în ceea ce priveste funcționarea instalațiilor interioare de canalizare la un număr de 130 asociații de proprietari, respectiv la 412 blocuri/scări. Sunt rezultatele unor verificări efectuate de angajații Apă Canal. Po ...(continuare)
Social - Poliția Locală derulează anul acesta un nou plan de măsuri ”Siguranța în trafic”
În 2019, la nivelul Poliției Locale Galați este pus în aplicare un nou Plan de măsuri, „Siguranța în trafic”. Astfel, în perioada ianuarie ” decembrie 2019, efectivele de polițiști locali de la Secții de Ordine Publică și Serviciul ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentSocial Mica PublicitateContact