Nr.4047, Vineri, 5 Iunie 2020  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 25 ° C
Min : 14 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Laptele, cornul și mărul elevilor gălățeni, la licitație. Ce secrete ascunde contractul de două milioane de euro pe an

      Consiliul Județean Galați așteaptă ofertanți până în data de 29 iunie 2020, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), cu privire la furnizarea de lapte, mere și cornuri pentru elevii gălățeni în anul școlar 2020-2021.

      Valoarea contractului pus la bătaie este de aproape zece milioane de lei (un pic peste două milioane de euro), iar practica a demonstrat că profitul din afacere este între 400.000 și 700.000 de euro. Nu-i tocmai rău, nu? Achiziția este împărțită pe loturi geografice și pe categorii de produse. Potrivit caietului de sarcini întocmit de CJ Este vorba de un număr maxim de nouă loturi, iar zonele menționate în anunț sunt: Galați-Vânători, Tecuci, Pechea și Târgu Bujor. Tipul procedurii este licitație deschisă, iar ofertele trebuie să fie valabile până la data 29 decembrie 2020.

      N-am înțeles de ce să nu fie valabile până la sfârșitul anului școlar vizat, însă o sursă bine intenționată din sistem ne-a dezvăluit că „ezistă o esplicație”. Mai exact, prețurile se pot renegocia (a se citi „umfla”) după primele 3 luni și jumătate (15 septembrie-31 decembrie) pentru restul anului școlar (partea din 2021), căci-nu-i așa?-trebuie să mănânce o pâine și gura băieților deștepți care cotizează vârtos la vistieriile partidelor.

      Însă nu prețul ar fi până la urmă o problemă, dat fiind că sănătatea copiilor merită toți banii din lume, ci faptul că, până acum, în fiecare an, intermediarii care au câștigat licitația (s-au dus vremea când brutarul vindea cornuri și fermierul vindea lapte, acum e anotimpul samsarilor) au încălcat frecvent condițiile de livrare. Calitatea a lăsat de dorit, produsele au fost de multe ori substituite cu alimente procesate (cum ar fi deloc sănătoasele napolitane), iar livrarea s-a făcut în unele perioade „la pachet” (o dată la câteva zile). Toate acestea fără ca mult-lăudatul președinte al CJ, „don Costel”, să fi luat vreo măsură. Cam suspectă pasivitatea, sincer.

     
Autor: Aurelian Popa
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Noile facilități acordate, la transportul în comun, pentru elevi, studenți, pensionari și cei cu venituri reduse
Consilierii locali au aprobat la cea mai recentă ședință de CL un proiect de hotărâre privind categoriile de pasageri care beneficiază de gratuități și reduceri la transportul în comun realizat cu mijloacele de transport ale Societății T ...(continuare)
Social - Orfanii și persoanele cu handicap din Galați, în situație critică. Guvernul nu a mai virat de două luni alocările bugetare pentru ei
Situație alarmantă la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi, care a confirmat că nu mai are bani pentru funcţionare decât până pe la jumătatea lunii iunie, aşa că soarta celor 1.200 de asistaţi din jud ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSocial Mica PublicitateContact