Nr.4184, Joi, 25 Februarie 2021  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialSport Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer acoperit

Max
: 8 ° C
Min : -4 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Curtea de Conturi „a călcat” unul dintre cluburile sportive finanțate masiv de Primăria Galați. Ce a găsit acolo

      La finalul anului trecut, Clubul Sportiv Municipal (CSM) Galați (entitate sportivă care înghite anual niște milioane de lei din bugetul orașului)a fost supus unui control din partea Curții de Conturi. Că a fost călcat de inspectori, asta e, dar aceștia au depistat ceva nereguli organizatorice, despre care abia acum începe să se afle.

      Conform raportului Curții de Conturi, nu au avut atașate documente justificative suficiente pentru cheltuielile făcute, ceea ce ridică semne de întrebare serioase asupra destinației banilor. Clubul a avut obligația să prezinte raportul de control către Consiliul Local Galați, iar în perioada următoare abaterile trebuie corectate. Adică ori justifică banii cheltuiți, ori îi dau înapoi cei responsabili, termenul limită fiind 30 aprilie 2021.

      Printre cheltuielile nejustificate de la CSM Galați se află cele cu serviciile de masă și cu transportul sportivilor (cum ar fi biletele de avion pentru sportivii străini veniți în probe).

      Treaba e cam șuie și din perspectiva funcțiilor de conducere, care au fost date cam pe sub mână, fără examen (mai exact prin ordin de primar), deci reprezintă o încălcare a legii, zice Curtea de Conturi. La punctul 4 al raportului întocmit de către Curtea de Conturi s-a decis: ”Veți comunica atât Primăriei Municipiului Galați, cât și Consiliului Local Galați despre situația neorganizării concursului pentru ocuparea funcției de director, astfel încât ocuparea acestui post să se realizeze conform prevederilor legale”. Momentan, postul este ocupat de Radu Cosca, cunoscut pentru lupta ideologică și mai puțin pentru vreo afinitate cu sportul ori managementul sportiv.
Autor: Dan Popescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialSport Mica PublicitateContact