Echipament ultraperformant pentru medicina gălățeană. Rezolvă o afecțiune frecventă a rinichilor

Este vorba despre un sistem complex de litotriție, cu ajutorul căruia pot fi fragmentați calculii renali. Valoarea acestei investiții este de două milioane de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.

“Spitalul Județean a fost dotat cu unul dintre cele mai performante echipamente medicale din țară pentru tratarea bolnavilor cu pietre la rinichi. Este un echipament complex, dotat cu tehnologie de ultimă generație, care sparge calculii renali cu ajutorul undelor ultrasonice de energie înaltă. Procedura este minim invazivă și reduce considerabil complicațiile și efectele secundare pentru pacienți.

Spitalul nu avea un asemenea echipament medical, astfel că pacienții erau trimiși în alte centre medicale. Datorită tehnologiei cu care este dotat, calculii renali sunt fragmentați în bucăți foarte mici, astfel că este eliminat riscul unui blocaj renal.

Aproape 90% dintre pacienții cu calculi renali pot fi tratați cu acest echipament medical ultraperformant. Deoarece acest sistem are în componență și un aparat de radiologie, pentru funcționarea lui este nevoie de o autorizație din partea Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare, care poate dura, din păcate, chiar și câteva luni”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Întregul sistem este compus dintr-un generator de unde ultrasonice, un aparat radiologic cu braț mobil, masă de lucru acționată electric, ecograf, o unitate externă pentru analiza imaginilor obținute cu ajutorul aparatului radiologic și o stație de control a tuturor echipamentelor.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr