Noii cetățeni de onoare ai Galațiului au picat la… procedură. Proiectul de HCL a fost amânat

Galaţiul s-ar fi putut îmbogăţi cu trei noi cetăţeni de onoare începând din 28 octombrie 2021, însă n-a fost să fie. Aleşii locali nu au putut vota propunerile ajunse pe mesele lor, motivul fiind unul cât se poate de simplu: conform legii, votul trebuie să fie secret, iar cum ședința s-a ținut online (pe fondul pandemiei), acest lucru n-a fost posibil. Așa că treaba cu onoarea se amână până se ridică restricțiile din politică.

Primul proiect vizează acordarea titlului de „Cetățean de Onoare al Municipiului Galați” lui Mihai-Cristian Tâmpeanu, sportiv cu performanţe deosebite la campionatele naţionale şi internaţionale de karate tradiţional, dar şi un apreciat antrenor cu rezultate deosebite în competiţii.

„Cetățean de Onoare al Municipiului Galați” ar putea deveni şi poeta Florina Zaharia, preşedinta Uniunii Scriitorilor din România Filiala Galaţi – Brăila, editor, coordonator de proiecte culturale, promotoare a oraşului Galaţi, premiată la numeroase concursuri culturale.

Titlul de Cetăţean de Onoare ar urma să fie acordat post-mortem şi lui Ionel Tămășanu, fost antrenor de atletism, care în anul 1997 a primit titlul de „antrenor emerit al sportului”, iar în 2004 a fost decorat de preşedintele României cu Meritul Sportiv – clasa I. Decedat în ianuarie 2021, a lăsat în urmă performanţele foştilor săi atleţi de la Clubul Sportiv Şcolar Galaţi, în slujba căruia a stat peste 40 de ani.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr