Elevii eminenți de la țară, care au intrat la liceu cu medii mari, premiați de CJ cu câte 1.000 de lei

116 elevi care au absolvit școli din mediul rural și care, la examenul de admitere la liceu din această vară au obținut medii peste 9, au fost premiați de către Consiliul Județean Galați.  

“Sunt copii deștepți, frumoși și talentați. Și merită să le fim alături și să-i încurajăm pe drumul performanței. Au învățat foarte bine și au reușit să intre la licee foarte bune.

I-am premiat pe cei care au absolvit şcoala în mediul rural şi au intrat în clasa a IX-a cu medii peste 9, așa cum am făcut-o de fiecare dată în ultimii ani. Fiecare elev a primit 1000 de lei și o diplomă de excelență. Îi felicit pentru rezultatele obținute și le doresc mult succes pe viitor. De asemenea, le mulțumesc profesorilor și părinților, care au fost întotdeauna alături de ei”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Cei 116 elevi sunt absolvenţi ai şcolilor din Munteni, Barcea, Braniştea, Slobozia Conachi, Cosmești, Umbrărești, Cudalbi, Valea Mărului, Priponești, Lieşti, Tudor Vladimirescu, Ivești, Corod, Piscu, Drăgușeni, Măstăcani, Smârdan, Vânători, Matca, Tulucești, Griviţa, Cuca, Independenţa, Suhurlui, Cuza Vodă, Ţepu, Pechea, Corni, Rediu, Vlădeşti, Schela, Jorăști, Ghidigeni, Nicoreşti şi Fârţăneşti.

Cea mai mare medie de admitere a fost obținută de către o elevă care a absolvit Școala Gimnazială Nr.1 Munteni și care a fost admisă la Colegiul Național “Calistrat Hogaș” Tecuci, cu media 9.88.

De asemenea, în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean, s-a decis continuarea programului de burse sociale pentru elevii care frecventează cursurile instituţiilor de învăţământ special. Astfel, 290 de elevi vor primi un sprijin financiar de 200 de lei în fiecare lună a anului şcolar, în condițiile în care, în acest moment, cuantumul minim stabilit de Guvern este de 100 de lei. 

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr