Grevă spontană la Transurb Galați. Vineri dimineață, transportul de călători a fost oprit

Conflictul de muncă a izbucnit chiar la începerea programului de lucru, după o dispută între șoferi și conducere pe tema salariilor. „Protest spontan în această dimineață la autobaza şi la depoul TRANSURB. Șoferii și vatmanii au decis să nu mai iasă pe traseu. Ne cerem scuze călătorilor pentru acest incident”, este anunţul postat pe pagina publică a companiei de transport în comun.

Nemulţumirile de la Transurb au explodat de fapt luni, 1 noiembrie 2021, când în curtea societăţii a avut loc un protest spontan, care nu a afectat transportul public. Vestea că orele suplimentare efectuate în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie 2021 le vor fi recompensate abia din februarie 2022 i-a nemulţumit pe salariaţii Transurb şi în special pe şoferii de pe mijloacele de transport. Iar reducerea activităţii controlorilor sâmbăta şi duminica – zile plătite cu spor de sută la sută – îi va afecta financiar pe angajaţii cu cele mai mici salarii din compania de transport local. Cele două măsuri au fost propuse şi asumate de către directorul general al Transurb, Dorian Dumitru, pe motiv că bugetul societăţii nu acoperă salariile angajaţilor pe luna decembrie.

Vergiliu Vals, director executiv în cadrul Primăriei Galaţi, a ajuns la Transurb pentru a discuta cu protestatarii. Salariaţii operatorului nu au fost de acord cu propunerile acestuia şi au refuzat că reia activitatea de transport. Angajaţii spun că vor să participe şi ei la discuţiile dintre directorul Transurb, Dorian Dumitru, şi directorul Vergiliu Vals, nu doar reprezentanţii sindicatului.

Mădălina Dediu

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr