Crescătorii de porci din județul Galați, aduși la sapă de lemn de pesta porcină africană

Într-o vreme când care pandemia de Covid-19 și disputele pro și anti vaccinare au acaparat întreaga atenție a opinie publice, o parte importantă a economiei județului se apropie de faliment din cauza unei boli nemiloase: pesta porcina africană (cunoscută și drept „ciuma porcilor”).

Trei noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate, în judeţul Galaţi, doar de la începutul lunii noiembrie şi până în prezent. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a aprobat planurile de măsuri la confirmare în zona de protecţie şi cele de supraveghere ca urmare a confirmării focarelor de pestă porcină africană şi s-a luat decizia de distrugere a carcaselor şi cadavrelor de suine prin metode alternative incinerare / îngropare.

Cele trei focare au fost confirmate la o exploataţie situată în marginea nord-vestică a localităţii Munteni şi alte două focare la două exploataţii din municipiul Galaţi. Potrivit legii, toți porcii din zona focarelor sunt uciși și incinerați.

În cursul acestui an, în județ au fost omorâți peste 20.000 de porci din cauza pestei, iar comerțul cu animale vii și carne a fost restricționat masiv. Așa că în galantare este mai ales carne de import. În tot acest timp, fermierii români au ajuns la sapă de lemn, se scufundă încet și sigur în faliment.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr