Din nou grevă la Transurb Galați. Transportul public, blocat. Sindicaliștii cer demisia directorului

Protest spontan la societatea de transport public de persoane Transurb SA Galați, luni dimineață, după ce vineri, șoferii și vatmanii au refuzat, de asemenea să iasă pe trasee. Iar dacă vineri lucrurile au fost cumva aplanate, de data aceasta sunt semne că greva spontană nu se va încheia decât dacă se iau măsuri radicale pentru detensionarea situației.

În linii mari, angajații din transportul public local sunt nemulțumiți că nu s-au respectat înțelegerile făcute în urmă cu două săptămâni când au protestat prin oprirea lucrului. Ei cerea majorări salariale, reducerea orelor suplimentare pe care sunt obligați să le facă din lipsă de personal, condiții de muncă mai bună.

În cursul dimineții de luni, au fost asigurate doar cursele convenție contractuale (acolo unde societatea riscă penalități foarte mari dacă nu asigură transportul conform documentelor semnate cu societățile beneficiare.

Protestatarii de la Transurb cer și demisia directorului general, Dorian Dumitru. De altfel, directorul nu a fost lăsat să între în curtea societății. Dorian Dumitru a lucrat anterior în domeniul navigației fluviale, fiind numit director la Transurb pe linie politică, via PSD. De altfel, de mai bine de un sfert de secol, conducerea societății a fost asigurată numai de oameni numiți politic, criteriile de performanță economică și managerială fiind simple vorbe în vânt.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr