Ca urmarea a plângerilor formulate de familii, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi au dispus exhumarea în vederea autopsiei trupurilor neînsufleţite ale studentei de 21 de ani şi bărbatului de 46 de ani, care au decedat în condiţii suspecte, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi. În ambele cazuri, Parchetul a deschis dosare penale şi face cercetări pentru ucidere din culpă.
Mihaela Anghele, o tânără de de 21 de ani, studentă la Facultatea de Medicină, a murit pe 14 noiembrie la Spitalul Judeţean Galaţi, după ce a fost diagnosticată de două ori greşit, de cadrele medicale de la UPU. Mama fetei acuză medicii de neglijenţă şi erori medicale, iar procurorii au început o anchetă pentru „ucidere din culpă”.
O tragedie asemănătoare s-a petrecut la început lui noiembrie la Spitalul Judeţean Galaţi. Florin Chirilă, un bărbat de 46 de ani, a murit după ce a fost plimbat de la un spital la altul, patru zile la rând, fără să primească niciun tratament şi să fie văzut de vreun medic. Bărbatul avea pneumonie şi era vaccinat pentru COVID cu schema completă.
Aceste două cazuri nu sunt însă singulare. În ultima perioadă, tot mai multe familii acuză comportamentul bizar al cadrelor medicale de la spitalul județean, care fie refuză să consulte pacienții (care stau și o zi întreagă în așteptare, pe hol, fără să-i întrebe cineva de sănătate), fie nu le acordă asistența medicală necesară (spre exemplu, nu li se dau antibiotice celor cu pneumonie asociață Covid, deși fără antibiotice practic le grăbesc oamenilor sfârșitul), ascunzându-se în spatele diagnosticului de Covid-19. Astfel, numeroși pacienți mor, practic, cu zile, în lipsa unor servicii medicale adecvate.
Rudele spun că a devenit deja o obișnuință ca aparținătorii să fie presați să semneze declarații că nu cer autopsia decedaților, sugerându-li-se că, altfel, vor avea probleme cu ridicarea defuncților. Avem de-a face, așadar, nu doar cu malpraxis, ci și cu abuz în serviciu și șantaj, aspecte pe care procurorii vor trebuie să le elucideze.