Centru medical unic pentru partea de est a României, la Galați. Va trata o boală foarte grea

Prin decizia Ministerului Sănătății, la Galați, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei”, a fost înființat primul centru de tratare a sclerozei multiple, boală neurologică care afectează sistemul nervos central.

“Pacienții diagnosticați cu scleroză multiplă nu mai trebuie să se ducă la București sau Iași pentru a primi tratamentul de care au atâta nevoie. Acum, acesta se poate face și la Galați, în cadrul Centrului de Scleroză Multiplă de la Spitalul Județean. Deja au fost administrate primele tratamente, iar pe lista de programări se află și alți bolnavi, mai ales că centrul este singurul din această zonă a țării”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Pacienții sunt incluși în Programul Național de Tratament al Bolilor Neurologice, iar în cadrul secției de Neurologie a fost creat un salon special pentru bolnavii cu scleroză multiplă cărora li se va iniția tratamentul.

“Pe lângă diagnosticarea acestei boli, acum medicii specialiști pot prescrie tratamentul necesar sau pot administra în cadrul spitalului medicamentele de care au nevoie pacienții, în funcție de evoluția sau severitatea clinică a acestei boli neurologice. Pe lângă tratarea sclerozei multiple, medicii neurologi gălățeni realizează și proceduri de tromboliză în cazurile de accident vascular cerebral și tratează, cu ajutorul imunoglobulinelor, și alte boli neurologice rare”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Tratamentul încetinește evoluția bolii în cazul pacienților diagnosticați cu scleroză multiplă și reduce intensitatea, durata și frecvența episoadelor simptomatice.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr