LIBERTY Steel Group a alocat 5,5 milioane de euro pentru consolidarea operațiunilor de producție și o mai bună automatizare a Laminorului de Benzi la Cald de la Galați, care sărbătorește anul acesta o jumătate de secol de activitate neîntreruptă.
În luna noiembrie, LIBERTY Galați a realizat lucrări ample de îmbunătățire a liniei de producție și de implementare a unor proiecte de automatizare, cu un cost de aproximativ 5,5 milioane de euro. Lucrările de automatizare a trenului degrosisor și cuptoarelor cu propulsie vor crește productivitatea liniei, iar înlocuirea transformatoarelor uzate cu echipamente moderne va îmbunătăți amprenta de mediu a laminorului. Aceste proiecte au rolul de a crea o mai bună integrare a deciziilor tehnice și operaționale, de a îmbunătăți calitatea rulourilor și de a consolida procesele de securitate a muncii.
Prasanta Mishra, Directorul Executiv al LIBERTY Galați, a spus : “2021 este primul an în care vedem cu adevărat impactul procesului de modernizare și eficientizare operațională. Rezultatele obținute de Laminorul de Benzi la Cald dovedesc dedicarea echipei noastre de a livra atât calitatea, cât și volumele cerute de clienți. Suntem mândri că sărbătorim jumătate de secol de activitate continuă a laminorului cu astfel de rezultate. Mai departe, LIBERTY Galați își propune să investească în sustenabilitate și digitalizare și – mai ales – în perfecționarea echipei noastre, deoarece oamenii sunt cei care au construit compania în ultimii 50 de ani și ei sunt cei care vor contribui la transformarea ei într-o companie a viitorului”.
Din iulie 2019, LIBERTY Steel Group a lansat un amplu program de transformare pentru ca LIBERTY Galați să devină un campion regional GREENSTEEL, colaborând îndeaproape cu angajații, sindicatele, contractorii, clienții și partenerii săi, precum și cu autoritățile. LIBERTY a lansat recent Academia GREENSTEEL, care ajută la dezvoltarea competențelor necesare pentru a susține industria pe termen lung și pentru a-și îndeplini obiectivele sale strategice de a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030. Misiunea Academiei este de a implica, inspira și dezvolta forța de muncă de astăzi și de mâine prin programe inovatoare, create de echipele proprii în colaborare cu instituții regionale de învățământ și tehnice și cu sprijinul autorităților regionale.