Noi dotări de ultimă generație la Spitalul Clinic Județean de Urgență. Unele sunt unicat în Galați

Noi echipamente medicale moderne pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei”. Au fost aduse zeci de dispozitive medicale, de la echipamente de radiologie și sisteme medicale folosite în timpul intervențiilor chirurgicale, la paturi ATI și aparatură pentru investigarea imagistică a pacientului. Valoarea investiției este de peste 5,8 milioane de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.

„În ultimele zile au fost aduse aproape 40 de echipamente medicale moderne pentru dotarea mai multor secții medicale de la Spitalul Județean. Anul trecut, doar în aparatură medicală s-au investit aproximativ 10 milioane de euro, iar în 2022 vom continua să aducem și alte echipamente medicale performante, după ce ne vom consulta din nou, ca de fiecare dată, cu personalul medical, pentru a stabili care sunt necesitățile. Astfel, în ultimii ani am reușit să deschidem primul centru din regiune de tratare a cancerului cu ajutorul unui accelerator liniar de particule, a fost inaugurat unul dintre cele mai performante centre de excelență în dermatologie din țară, dotat cu aparatură unică în România pentru depistarea cancerului de piele, a fost înființat un centru de tratare a pacienților cu scleroză multiplă și s-au montat primele stenturi și stimulatoare cardiace. Sunt pași pe care îi facem înainte pentru binele oamenilor și vom continua să investim pentru sănătatea gălățenilor. Ne pregătim să inaugurăm primul centru din zonă de depistare a cancerului cu ajutorul unui echipament medical ultraperformant și să aducem la Galați și cel de-al doilea accelerator liniar de particule”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Printre echipamentele medicale recent achiziționate se află o trusă de ultimă generație de osteosinteză maxilo-facială, unică la Spitalul Județean, care permite realizarea de intervenții chirurgicale cu un caracter invaziv redus, un aparat de radiologie cu braț pentru secția de chirurgie, lămpi moderne pentru intervenții chirurgicale, mese de operație, un dispozitiv medical care va fi folosit pentru intervenții chirurgicale minore în zona ORL, ecografe pentru Unitatea de Primiri Urgențe, secția de Reumatologie și secția de Obstetrică-Ginecologie, microscop operator modern pentru intervenții neurochirurgicale, paturi ATI și un echipament pentru investigații neurologice.

Mădălina Dediu

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr