Scandalul locurilor de parcare ia amploare la Galați. Cei rămași fără loc parchează pe unde apucă

Nici n-au intrat bine în vigoare regulile pentru zonele unde locurile de parcare rezidențiale au fost licitate că, așa cum anticipam, au început scandalurile. În numai o zi, la Poliția Locală Galați au fost primite deja 13 apeluri telefonice care sesizau ocuparea unui loc în parcarea de domiciliu/reşedinţă fără deţinerea abonamentului de parcare pentru locul respectiv, atribuit conform regulamentului în vigoare.

În urma intervenţiei poliţiştilor locali una dintre maşinile parcate într-o zonă de reşedinţă pe un loc atribuit a fost ridicată de operatorul delegat pentru această activitate. În celelalte cazuri, locul de parcare a fost eliberat la solicitarea oamenilor legii, așa că s-au dat avertismente și amenzi.

Conform prevederilor HCL 697/2021, persoanele care parchează în zonele de reşedinţă, fără a respecta prevederile Regulamentului de atribuire a locurilor de parcare din parcările de reşedinţă aflate în municipiul Galaţi, riscă sancţiuni cuprinse între 200 şi 10.000 lei, precum şi ridicarea mijlocului de transport.

De asemenea, în conformitate cu prevederile HCL 597/2021, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţă Rutieră au dispus ridicarea unui număr de 29 autoturisme, maşini care staţionau sau erau parcate neregulamentar pe raza municipiului Galaţi. Doar într-o singură zi trei autoturisme care staţionau neregulamentar pe strada Armata Poporului c/c strada Roşiori, au fost ridicate de serviciul specializat. Acţiunea de ridicare a maşinilor parcate/staţionate neregulamentar a demarat în noiembrie 2021.

În toate cazurile menţionate anterior, cei care au încălcat prevederile legale cu privire la staţionarea neregulamentară a autovehiculelor, blocarea unor căi de acces, staţionarea pe locuri de parcare destinate persoanelor cu dizabilităţi, au fost sancţionaţi contravenţional de poliţiştii locali, în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice – actualizată. Au fost aplicate 17 amenzi în valoare de aproximativ 6.000 lei şi 47 puncte penalizare, informează Poliţia Locală Galaţi.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr