Impozitele și taxele pe 2022 se pot plăti și la ghișeu. Cu cât au crescut birurile față de anul trecut

Luni, 10 ianuarie 2022, în prima zi de lucru cu publicul la serviciul de taxe şi impozite locale a început cu tradiţionala coadă, la care unii dintre contribuabili s-au aşezat şi de la 3.30 dimineaţa. Argumentele oamenilor sunt dintre cele mai diferite, de la „să scap de o grijă” până la „dau acum, că s-ar putea să crească mai târziu”.

Pentru prima oară în istorie, oamenii au avut acces doar dacă erau vaccinaţi sau aveau un test valabil. Unii aflaseră dimineaţă ca au nevoie de test şi s-au dus la o clinică din zonă şi s-au testat. Situația a stârnit tensiuni, nu puțini fiind cei care s-au declarat foarte nemulțumiți de această măsură, pe care o consideră abuzivă, discriminatorie și de natură să complice realizarea veniturilor la bugetul local. „Există oameni care nu pot să se vaccineze din motive medicale. Unii sunt bătrâni, nu știu să folosească internetul, nu au copii. Plus de asta, nu toată lumea are bani de teste și alte prostii. Cum vor reuși acești oameni să-și plătească taxele dacă nu-s primișț?”, a comentat unul dintre cei aflați la coadă.

Anul trecut, doar 25 la sută din gălăţeni au plătit online, restul de 75% preferând să meargă la ghișee. Trebuie spus și că în acest an taxele şi impozitele locale au crescut cu rata inflaţiei, respectiv cu 2.6 la sută. Reducerea de 10% se aplică până la data de 31 martie, pentru plata integrală a impozitului, fie că acesta este achitat online sau la ghișeu. Reducerea se aplică pentru impozitele pe proprietate (casă, teren, mașină), nu și pentru taxa de habitat însă, deși pentru marea majoritate a gălățenilor, tocmai această din urmă taxă reprezintă „grosul” plăților către buget.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr