Modernizarea Falezei Dunării și a Văii Țiglina, în faza de proiectare

Primăria municipiului Galați informează că pentru punerea în valoare a Falezei Dunării și a Văii Țiglinei au fost achiziționate serviciile de proiectare necesare (DALI și PT), în urma licitației publice.

Pentru obiectivul „Revitalizarea turismului din Galați, prin valorificarea durabilă a elementelor de patrimoniu cultural și natural de la Faleza Dunarii” valoarea contractului este de 1.621.038 lei, fără TVA, iar durata este de 8 luni. Ofertantul câștigător este Asocierea Expert Project Team SRL Iași – Arhideskvision SRL Galați – AMG Lorem Consult SRL Galați.

Pentru obiectivul „Reabilitare și refuncționalizare teren degradat Valea Țiglinei” valoarea contractului este de 825.000 lei, fără TVA, iar durata este 8 luni.  Ofertantul câștigător este Asocierea Expert Project Team SRL Iași – Arhideskvision SRL Galati – AMG Lorem Consult SRL Galați.

„Sunt pași importanți pentru ca Faleza Dunării și Valea Țiglinei să devină pe viitor spații moderne și atractive pentru petrecerea timpului liber. Astfel, Faleza Dunării va îmbina un circuit cultural dat de monumentele de for public, unul sportiv și unul de promenadă, pe lângă multe alte posibilități de relaxare. În ceea ce privește Valea Țiglinei se urmărește amenajarea peisagistică a întregului areal, cu trasee pentru diverse sporturi, locuri de joacă și multe altele pentru petrecerea timpului liber în mod activ”, a precizat muncipalitatea.

Primăria municipiului Galați continuă astfel proiectele privind amenajarea de spații de relaxare, după modernizarea Plajei Dunării care din prima zi de la redeschidere a atras numeroși gălățeni. Mai mult, în apropierea plajei Dunării este în derulare un alt proiect important pentru amenajarea unui parc de aventură.

Mădălina Dediu

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr