Electrica Furnizare Galați, amendată de Protecția Consumatorului pentru facturi întocmite incorect

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, vineri, că a amendat, cu o sumă totală de 450.000 de lei, mai mulți furnizori de energie electrică, pentru că au emis facturi incorecte. Jumătate din aceste sancțiuni, respectiv 220.000 de lei, au fost primite de Electrica, la care cel mai mare acționar este statul român, prin Ministerul Energiei.

Una dintre aceste amenzi vizează nereguli în facturile emise în județul nostru. „Județul Galați – Electrica Furnizare SA a fost sancționată cu o amendă în valoare de 20.000 de lei și s-a dispus măsura ca, în maximum 15 zile, să se emită facturi corecte, care să cuprindă compensările, dat fiind că, în cadrul controlului, s-a constatat că nu au fost calculate compensări pentru consumul aferent lunii noiembrie 2021″, menționează Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Amenzile primite de Electrica au vizat facturi incorecte emise în București și șapte județe.

Conform autorității menționate, E.On ar fi cumulat amenzi de 70.000 de lei (pentru nereguli în două județe), Enel a primit amenzi totale de 60.000 de lei (patru județe), iar Engie a fost sancționată cu 40.000 de lei în total (în trei județe).
Alte amenzi au fost aplicate de ANPC companiilor Euro Seven Industry SRL (București), RES Energy Solutions SA Borș, Distrigaz Vest SA Oradea, CPL Concordia filiala Cluj, PADO Group Infrastructures SRL (jud. Mureș) și Grenerg SRL Satu Mare.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr