Spitalul de Boli Infecțioase va avea secție de Terapie Intensivă. Cât costă totul

Bani europeni pentru crearea unei secții de terapie intensivă la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Cuvioasa Parascheva” Galați. Este vorba despre o secție modulară, care va fi realizată în curtea unității medicale, în cadrul unei investiții cu fonduri europene de 10,7 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

“Am reușit să obținem bani europeni pentru o nouă investiție importantă în medicina gălățeană. După mai bine de un an de evaluări și clarificări la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, a fost semnat contractul de finanțare, astfel încât să demarăm cât mai repede procedurile de achiziție publică.

La Spitalul de Boli Infecțioase va fi amenajată de la zero o secție exterioară de terapie intensivă, care va fi dotată cu toate echipamentele medicale necesare. Noua secție ATI va avea 10 paturi, inclusiv rezerve de tip izolator, iar pentru amenajarea ei vor fi folosite nu mai puțin de 35 de containere medicale. În această secție de terapie intensivă vor putea fi tratați pacienți confirmați cu COVID-19”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Proiectul prevede și achiziționarea a zeci de echipamente medicale specifice unei secții de terapie intensivă (ventilatoare, injectomate, EKG-uri, echipamente ASTRUP, aparate de epurare extrarenal și hemofiltrare, defibrilatoare, truse laringoscop etc). În perioada următoare vor fi demarate procedurile de achiziție publică pentru desemnarea unui constructor care să realizeze această investiție.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr