Lovitură de teatru: judecătorii l-au repus în funcția de prefect pe Gabriel Panaitescu. Junele Gavril trebuie să facă un pas înapoi

Gabriel-Aurelian Panaitescu, demis din funcția de prefect în toamnă, a reușit să dea o grea lovitură Guvernului și a obținut în instanță decizia de a fi repus pe funcție! El a atacat în contencios administrativ Hotărârea de Guvern (HG 937/09 septembrie 2021) prin care a fost eliberat din funcţia de prefect, iar instanţa a decis să suspende această hotărâre.

Pe 17 ianuarie 2022, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au admis cererea de suspendare executare act administrativ H.G. nr. 937/09.09.2021, soluţia instanţei fiind următoarea: ”Respinge excepţiile invocate ca nefondate. Admite acţiunea. Dispune suspendarea executării HG nr. 937/09.09.2021 publicată în M. Of. nr. 864/09.09.2021, până la soluţionarea litigiului în fond. Obligă pârâţii în solidar la plata cheltuielilor de judecată către reclamant în cuantum de 3050 lei. Cu recurs. pronunţată azi 17.01.2022, soluţia urmând a fi pusă la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”.

Potrivit legislaţiei, hotărârea prin care se pronunţă suspendarea este executorie de drept. Ea poate fi atacată cu recurs, însă recursul nu este suspensiv de executare. Cu alte cuvinte, Panaitescu se întoarce, fie și doar temporar, pe postul de prefect.

Gabriel Panaitescu a fost numit în funcţia de prefect pe data de 3 martie 2021, cu susţinerea USR, iar în luna septembrie, după ce USR a ieşit de la guvernare, acesta a fost eliberat din funcţie. Fotoliul de prefect a rămas liber, iar atribuţiunile au fost preluate de subprefectul Paul Cristea, până săptămâna trecută când a fost numit un nou prefect susţinut de PSD, în persoana junelui Claudiu Sorin Gavril, fiul unui cunoscut susținător al PSD (patronul Avicolei Matca) și ginerele unui consilier local PNL. O simbioză perfect deci.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr