Primăria Galați cumpără impozantul sediu al BCR, de pe strada Brăilei. Suma tranzacției: 1,3 milioane de euro

Primăria municipiului Galați s-a decis să ia taurul de coarne în privința spațiului folosit pentru încasarea taxelor și impozitelor locale. Un spațiu care, este de notorietate, se află în prezent la Romarta și care este total impropriu atât pentru angajați, cât și pentru public. Dar măcar nu stă nimeni în ploaie la coadă, căci trotuarul este larg în zonă și este și acoperi.

Clădirea vizată de municipalitate pentru a muta acolo Serviciul de Impozite și Taxe este sediul BCR de pe strada Brăilei. Impozant. Marmură. Lux. Aparent, prețul (1,3 milioane de euro) este unul destul de bun, dacă ne raportăm la prețurile de pe piața imobiliară. De altfel, primarul e optimist: „Această locaţie va permite contribuabililor să-şi plătească taxele şi impozitele într-o locaţie spaţioasă şi modernă. Vrem să punem punct acelor cozi interminabile”.

Problema este că:

1 – Și dacă va cumpăra Casa Poporului, municipalitatea tot nu va face cozile să dispară. Ele sunt tradiție strămoșească, sunt în ADN.

2 – Clădirea preluată de la BCR nu este structurată pentru a prelua prea mult public (de fapt, are mai puține ghișee la parter decât are sediul actual, de la Romarta).

3 – Clădirea vizată nu are decât 8 (opt) locuri de parcare, iar zona este extrem de aglomerată (în apropiere sunt alte două bănci, sediul Fiscului și o școală postliceală sanitară).

4 – Sediul BCR nu are spațiu exterior de așteptare (cu atât mai puțin unul acoperit precum cel de la Romarta) și nici n-ai unde amenaja unul.

5 – Amenajările ulterioare vor mai costa măcar încă 500.000-700.000 de euro, dacă nu și mai mult.

Părțile bune ale poveștii sunt însă că: imobilul este ieftin (față de prețul pieței), clădirea este una solidă și foarte este ușor accesibilă din toate cartierele orașului. Dar noi să fim sănătoși!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr