Un paradox în plină criză! Cum a izbutit APDM Galați să-și reducă la jumătate facturile la energie electrică și gaze

Deși în trecut i-am cam criticat pe cei de la Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galați pentru „mișcările de trupe” cu iz politicianist, iată că n-am avut întrutotul dreptate. Rămâne valabilă părerea noastră că posturile publice trebuie ocupate prin concurs, nu prin „pile” puse de senatori și deputați, însă trebuie să apreciem că directorul Alexandru Șerban dovedește că are și ceva competență managerială, nu doar propteaua PNL+PSD= love.

Mai exact, în plină criză a energiei, compania de stat a reușit să-și reducă la jumătate facturile la energie electrică și gaze. Cum s-a întâmplat asta explică tocmai managerul APM, Alexandru Șerban.

„Criza energetică pe care o traversăm cu toții ne-a determinat să căutăm soluții de reducere a cheltuielilor cu facturile la energie electrică și gaze naturale. Administrația Porturilor Dunării Maritime, compania pe care o conduc ca director general, plătește facturi mari la aceste utilități, fiind un consumator important de energie electrică și gaze naturale. Așa stând lucrurile, am găsit cea mai bună soluție pentru a reduce cheltuielile uriașe pe care le înregistram ca urmare a creșterii prețurilor la energie electrică și gaze. Am negociat pe Bursa Română de Mărfuri, tariful pentru energie”, a declarat Alexandru Șerban.

„𝗥𝗲𝘇𝘂𝗹𝘁𝗮𝘁𝘂𝗹: de la 1044 lei/MWh la gaze, cât se plătea, am negociat până la 685 lei/MWh. La energie electrică, de la 3.550 lei/MWh la 1.300 lei/MWh. Drept urmare, facem o economie de 𝟮𝟴𝟲.𝟯𝟲𝟴 𝗹𝗲𝗶/𝗮𝗻 la gaze (minus 34%). La energie electrică, economia înseamnă 𝟐.𝟑𝟗𝟕.𝟎𝟕𝟑 𝐥𝐞𝐢/𝐚𝐧 (minus 52%).
Banii pe care îi econosim prin reducerea cheltuielilor vor fi folosiți pentru investiții și dezvoltare. Cred că atunci când îți dai interesul, se pot găsi soluții eficiente”, mai adăugat acesta.

Citiți ce și cum, că poate învățați și voi ceva, bre, mamelucilor de la Transurb și Administrația Piețelor. Dacă unii au putut, voi de ce nu?

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr