Creștere explozivă a numărului de gălățeni care au ales să-și plătească impozitele online

Primăria municipiului Galați informează că, în luna ianuarie a acestui an, de patru ori mai mulți gălățeni au ales mijloacele electronice de plată a taxelor și impozitelor locale, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Astfel, un număr de 15.918 gălățeni au achitat electronic taxe și impozite, prin intermediul platformei www.ghiseul.ro și a stațiilor de plată SelfPay, în timp ce numai 11.382 au ales să plătească în numerar la ghișeele Direcției Impozite, Taxe si alte Venituri Locale Galați.

Ponderea celor care au utilizat în ianuarie 2022 mijloacele electronice este semnificativă în comparație cu ianuarie 2021, când numai 3.684 de contribuabili au plătit prin mijloace electronice.

„Primăria municipiului Galați încurajează utilizarea mijloacelor de plată electronice pentru plata la scadență a impozitelor și taxelor și pentru a se evita măsurile de executare silită impuse de lege (somații, popriri, sechestre, valorificări de bunuri executate silit etc.) De asemenea, gălățenii sunt rugați să transmită declarațiile pentru înregistrare/radiere imobile, declarații de habitat, cereri de scutire, prin intermediul platformei https://e-digital.primariagalati.ro/ sau prin poștă. Menționăm că deciziile de impunere cuprinzând sumele de plată pentru anul 2022 pot fi vizualizate pe platforma https://e-digital.primariagalati.ro/”, a preciza instituția.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr