Cât costă consolidarea „versantului stabil” de la Plaja Dunărea. Cine-i penalizează, totuși, pe „experți”

Municipiul Galați trebui să scoată din „buzunar” încă 450.000 de lei fără TVA, reprezintând valoarea contractului de lucrări necesare pentru a pune în siguranţă taluzul Plajei ”Dunărea”, în zona Turnului de Televiziune.

„Din cauza condiţiilor atmosferice vară-iarnă, taluzul din partea de vest a Plajei „Dunărea” lângă scările de la Turnul de Televiziune, pe partea dreaptă a sensului de coborâre, a suferit degradări care pot pune în pericol stabilitatea terenului”, se arată în caietul de sarcini al achiziţiei publice lansate pe portalul Primăriei.

Partea realmente interesantă este că acum vreo trei ani municipalitatea a plătit o expertiză geotehnică în zonă (care a costa o sumă consistentă) care a stabilit că „versantul este stabil”. Uite că nu e! Prilej cu care „expertul” ar cam trebui tars de mânecă nițel, că-i clar că n-a expertizat nici pe naiba, a făcut raportul la mișto, din capul lui.

Una peste alta, lucrările ar urma să fie realizate în 60 de zile şi se împart în două categorii. Pe de o parte, sunt lucrări care să oprească eroziunea taluzului: geocelule umplute cu pământ preînsămânţat cu plante perene cu rădăcini adânci şi creştere rapidă. Vegetaţia de pe întregul versant are ca scop consumarea apei de infiltrare înainte ca aceasta să ajungă la suprafeţele cu potenţial de alunecare. Pe de altă parte, pentru combaterea eroziunii la suprafaţă, se cer lucrări de uniformizare a suprafeţei terenurilor în pantă, de modelare, nivelare, terasări, care combat producerea de şiroaie şi ravene, reducând concentrarea scurgerilor superficiale. Suprafaţa afectată de lucrări este de aproximativ 1.500 mp.

Criteriul de atribuire a contractului este ”preţul cel mai scăzut”, ceea ce înseamnă că iar s eva face o cârpeală. Păi, ce altceva la banii ăștia, boss?

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr