Majorarea cu 50% a impozitul pe mașini, anulată de Tribunalul Galați. Decizia poate fi atacată

Tribunalul Galați a anulat hotărârea din 2020 a Consiliului Local de a majora impozitul pe autovehicule cu 50%. Sentința anulează în parte HCL 512/17.12.2020 (documentul vizează și alte taxe locale, care nu fac obiectul contestației), însă trebuie precizat că nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs, la Curtea de Apel.

Interesant este că decizia Consiliului local Galați nu a fost atacată de persoane fizice, ci chiar de către prefectul de la acea vreme, Eugen Hristache. Și uitasem că a fost prefect, ca să fim sinceri.

„Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul PREFECTUL JUDEŢULUI GALAŢI – EUGEN HRISTACHE, în contradictoriu cu pârâta CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIUL GALAŢI, având ca obiect anulare act administrativ. Anulează, în parte, art.5 din Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Galaţi nr.512/17.12.2020. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea se depune la Tribunalul Galaţi”, se arată în sentința instanței de Contencios Administrativ a Tribunalului Galați.

Vă reamintim că anul trecut, în tot cursul lunii ianuarie, câteva sute de gălățeni au ieșit zilnic în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea față de majorarea cu 50% a impozitului pe mijloacele auto. Locul ales pentru protest a fost scuarul din fața Prefecturii, ceea ce i-a dat crunte dureri de cap prefectului (sensibil, se pare, la sunetul de vuvuzele, așa că a atacat în Contencios Administrativ hotărârea Consiliului Local Galați.

Niște guri rele zic însă că domnul Hristache ar fi fost emoționat și de lacrimile unor prieteni care dețin parcuri auto frumușele (folosite în scop comercial, evident) și care ar fi ajuns să plătească niște taxe mărișoare (niște zeci de mii de euro în plus anual). Dar noi nu credem astfel de răutăți, ci credem că prefectul a acționat numai și numai în spiritul legalității.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr