Galațiul și Brăila lasă orgoliile deoparte și semnează un protocol pentru un aeroport comun. Unde se va construi

Consiliul Județean Galați și Consiliul Județean Brăila au anunțat că vor încheia un protocol de colaborare pentru realizarea unui aeroport regional. Protocolul va fi supus aprobării consilierilor județeni în cadrul ședinței Consiliului Județean Galați de săptămâna viitoare.

“Vom lucra împreună cu colegii de la Brăila pentru ca proiectul aeroportului să devină realitate. Este fără doar și poate una dintre cele mai așteptate investiții, care ar ajuta mult la dezvoltarea întregii regiuni.
Știu că se vorbește de mulți ani de acest proiect, însă, acum, pentru prima oară se fac pași concreți pentru a realiza acest vis al celor care trăiesc în zona Galați – Brăila și nu numai, în condițiile în care de acest aeroport ar putea beneficia și cei din Vrancea sau localitățile de frontieră din Republica Moldova.

În bugetul de anul acesta am prevăzut bani pentru realizarea primelor expertize și analize, precum și a mai multor documente tehnice, de care avem mare nevoie pentru a obține împreună, prin intermediul Asociației de Dezvoltare Comunitară pentru Infrastructura de Transport, fonduri nerambursabile pentru construirea acestui aeroport.

Acum avem și un avantaj foarte mare, și anume faptul că acest obiectiv de investiții a fost inclus în Master Planul General de Transport al României. În plus, nu mai suntem singuri în acest demers, ci împreună cu partenerii de la Brăila.

De altfel, cred că este primul proiect major, cel puțin din ultimii ani, în care, fără niciun fel de orgoliu, chiar și dincolo de hârtii și proceduri, cele două județe își dau mâna pentru a realiza o investiție atât de importantă”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Documentația tehnico-economică a acestui obiectiv de investiții, precum și toate documentele premergătoare execuției acestuia vor fi realizate pe baza acestui protocol de colaborare, în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructura de Transport de interes strategic în zona de Est și Sud, din care fac parte consiliile județene din Galați, Brăila, Călărași și Ialomița.

Aeroportul regional ar putea fi construit în județul Galați, în zona localității Braniștea, acolo unde deja există un studiu de fezabilitate care a trecut testul în ceea ce privește condițiile de bază (culoare de zbor, curenți atmosferici, distanța față de frontieră, acces la utilități). Mai mult decât atât, construirea centurii ocolitoare a Galațiului și a drumului expres Galați-Brăila va asigura aeroportului acces solid la infrastructura rutieră majoră.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr