Zona P-urilor, din Centru, a intrat în șantier. Lucrările de modernizare vor dura mai bine de un an și vor costa 2,5 milioane de euro

A început modernizarea aleii de la P-uri, zona cuprinsă între strada Navelor și parcul de la Elice. Proiectul face parte din planul de modernizare completă a centrului municipiului Galați, informează Primăria.

Continuăm modernizarea centrului orașului, un proiect pe care mi l-am asumat și care a cuprins până acum zonele Spicu-Romarta, Potcoava de Aur, Piața Regală, strada Domnească (zona centrală), Parcul Mihai Eminescu și Pasajul Dunărea. Mai mult, în prezent se lucrează și pentru modernizarea zonei cuprinsă între Potcoava de Aur și Trei Star. Totul pentru ca gălățenii să se bucure de spații moderne, deschise și primitoare în centrul orașului”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

În cadrul proiectului de modernizare a aleii de la P-uri se vor executa lucrări de reamenajarea completă a acestei zonei, a spațiilor verzi, plantări de arbori, realizarea de fântâni arteziene, paviment cu jeturi de apă și amenajarea unui curs de apă. Din punct de vedere tehnic, aleea urmează să aibă mobilier urban modern, sistem de drenare a apelor pluviale, precum și un sistem de iluminat decorativ și arhitectural.

Lucrările sunt făcute de Asocierea Tancrad SRL (lider de asociere), Lemacons SRL, și ATU Consulting SRL, în cadrul unui contract în valoare de 13 milioane de lei cu TVA (circa 2,5 milioane de leuro). Termenul de execuție este sfârșitul lunii aprilie 2023.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr