O singură bancă din Galați schimbă grivne ucrainene în lei românești

Deocamdată, o singură bancă românească (dintre cele care au puncte de lucru și la Galați a anunțat că va schimba grivne ucrainene în lei. „Începând de astăzi, oferim cetățenilor din Ucraina care ajung pe teritoriul României posibilitatea de a schimba grivne (hrivne n.r.) ucrainene în lei românești în unitățile BCR. Rămânem aproape de cei care au nevoie de suportul nostru”, anunţă într-o postare pe facebook Banca Comercială Română. BCR devine astfel prima din ţară care oferă refugiaților ucraineni posibilitatea de a schimba moneda ucraineană în lei.

Banca schimbă până la 2.000 de lei/persoană oricărui deținător de pașaport ucrainean aflat în România, mai precizează anunțul. Decizia BCR vine la scurt timp după ce refugiații s-au plâns că banii lor sunt inutili deoarece nicio bancă nu îi primește.

„Ajutorul acesta contează enorm pentru oamenii care au plecat uneori doar cu hainele de pe ei și doar cu banii pe care îi aveau în portofel”, a scris pe Facebook Ionuț Stanimir, Director de Marketing și Comunicare la BCR.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr