Starea financiară a GFG Alliance, grupul care deține Combinatul Siderurgic de la Galați

Comitetul de Restructurare și Transformare (RTC) al LIBERTY Steel (proprietarul, printre altele, al Combinatului Siderurgic de la Gașați) a făcut zilele trecute un bilanț legat de evoluția înregistrată de Grup și progresul susținut realizat până în prezent.

Jeffrey Kabel, Chief Transformation Officer, a declarat: „Suntem încântați să anunțăm că am obținut rezultate bune în negocierile cu creditorii, inclusiv cu HMRC în Marea Britanie. Ne-am angajat să rambursăm toți creditorii și acesta este un pas important pentru a asigura restructurarea și obținerea unei refinanțări pe termen lung. Companiile noastre globale principale au continuat să genereze randamente puternice și să atingă niveluri record de producție, în ciuda costurilor de energie ridicate cu care se confruntă industriile energo-intensive din Marea Britanie și Europa. Vom continua să progresăm în eforturile noastre de reorientare și refinanțare pe termen lung a operațiunilor noastre.”

Compania a amintit și principalele acțiuni întreprinse de RTC în Europa. În Marea Britanie, în urma discuțiilor pozitive cu HMRC, petițiile de lichidare au fost retrase. În paralel, continuă discuțiile constructive cu creditorii existenți pentru rambursarea datoriilor și cu noi creditori privind refinanțarea pe termen mai lung a afacerii.

După alocarea, în octombrie, a 50 de milioane de lire sterline, finanțate de acționar, pentru reluarea operațiunilor LIBERTY Steel UK, o nouă injecție semnificativă din partea acționarului a permis reluarea producției de oțel în operațiunile din Marea Britanie: High Value Manufacturing, Narrow Strip, Engineering Bar și Merchant Bar. Operațiunile de producție, care se vor extinde în martie și aprilie, vor permite LIBERTY Steel UK să livreze oțel clienților și să își mențină poziția pe piață.

LIBERTY Ostrava (Republica Cehă) a început un program amplu, derulat pe doi ani, de îmbunătățiri la Laminorul de Benzi la Cald Steckel, în valoare de aproximativ 40 de milioane de euro. Acest proiect va consolida fiabilitatea liniei și calitatea produselor, crescând în același timp capacitatea de producție la peste 1 milion de tone de tablă anual. De asemenea, unitatea de produse tubulare de la Ostrava dorește să angajeze în acest an peste 100 de noi muncitori calificați, pentru a-și susține eforturile de a crește producția de țevi fără sudură destinate piețelor țevi de foraj și transport petrolier din S.U.A.

Ca răspuns la progresul înregistrat de RTC, Sanjeev Gupta, Președinte Executiv GFG Alliance, a afirmat: „În contextul evoluției inițiativelor de refinanțare și performanțelor bune ale companiilor noastre, acest an va fi decisiv pentru organizația noastră, pe măsură ce implementăm planul nostru de transformare. Odată cu programele de restructurare și de refinanțare care progresează în mod favorabil, realizăm o serie de îmbunătățiri operaționale pentru a crește performanța companiilor din Grup, pe fondul unei cereri solide pentru produsele noastre.”

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr