Continuă vânzoleala politică în jurul ciolanului, la compania de stat APDM Galați. Utimele „mișcări de trupe”

Să nu cumva să credeți că lupta pentru ciolan s-a liniștit la compania de stat Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galați. Nici pomeneală! Bătălia continuă, căci politicianul e lacom, nu se satură prea lesne, vrea mai mult.

Spre exemplu, la cea mai recentă Adunare Generală a Acţionarilor APDM SA Galaţi (vorba vine „acționari”, că acționar unic este statul român, iar „cărțile” sunt făcute pe criterii politice) s-a luat act de încetarea mandatelor a trei dintre membrii Consiliului de Administraţie al APDM. Este vorba despre Teodor George Alupoaei, Viorel Cristovici şi Teodor Iulian Gheorghe.

În locul acestora au fost numiţi, chipurile provizoriu (adică pentru o perioadă de patru luni), Brînză Vlăduţ (căpitan şef de port – Căpitănia Zonale Galaţi – Autoritatea Navală Română), Cristian Eugen Munteanu (inspector în cadrul APDM şi consilier local PSD) şi Nicuşor Vasilache (primar comuna Scorţaru Nou, judeţul Brăila).

Ce-i diferențiază pe primii trei de ultimii trei? Păi, e simplu. Carnetul de partid. Că doar nu competența. Alupoaie, Cristovici și Gheorghe erau puși pe funcție pe filiera PNL-USR, lucru care nu i-a plăcut ministrului economiei, gălățeanul Florin Spătaru, pus acolo de PSD (a se citi Dan Nica, dacă e să fim preciși), nu de PNL-USR. Așa că i-a mătrășit pe-ai „ălora” și i-a numit pe „ai noștri”. Căci noii membri ai AGA sunt, toți -ce coincidență, nu? – social-democrați.

Iar dacă Munteanu și Brînză sunt de-ai casei, știu „cu ce se mănâncă” partea portuară, este greu de înțeles ce caută în AGA primarul de la Scorțaru. Comuna amintită este la dracu-n praznic, în câmpie, iar singura ei legătură cu partea portuară ar fi că s-ar putea amenaja un port de talie internațională pe râul Buzău, care trece prin apropiere înainte de a se vărsa în Siret.

Și să nu uit. Indemnizația de membru în AGA la APDM se ridică la frumoasa sumă de 7.000 de lei pe lună, net. Asta pentru 3 ore de muncă pe lună.

Mai trebuie spus și că directorul general al APDM, Alexandru Şerban (da, este domnul acela pe care „căpitanul de județ” George Stângă îl voia cu price preț pe funcție, după cum se știe din niște interceptări ale DNA), mai are mandat până pe data de 22 martie 2022, acesta fiind susţinut în funcţie de PNL Galaţi. Bursa informațiilor neoficiale zic să bătălia pentru post e mare și că Șerban ar putea să „zboare” pentru a face loc unui navalist (nostagie de ministru fost director de șantier naval, deh) cu trei trandafiri în mâna dreaptă.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr