Explodează tarifele taximetriștilor din Galați. Majorarea prețului curselor va fi de aproape 40%

Conform legii, aprobarea tarifului maximal pe kilometru este la mâna Consiliului Local, care deja are spre aprobare un proiect, iar validarea acestuia este o chestiune de zile. Camera Naţională a Taximetriştilor filiala Galaţi a transmis către CL o propunere de tarif maximal pe care o justifică atât pe seama inflației, cât și pe cea a creşterii preţurilor la combustibil. În memoriul înaintat autorităților se menționează că ultima modificare a tarifului de distanţă maximal pe kilometru a avut loc în anul 2018, iar între timp s-au întâmplat extrem de multe în privința economiei.

Reprezentanţii taximetriţtilor gălăţeni au propus un tarif de 4,40 lei/km (în creștere cu 63 % față de tariful actual de 2,7 lei/km), însă, aşa cum se arată în proiectul hotărârii ce urmează a fi supus votului consilierilor locali în şedinţa de la sfârşitul acestei luni, comisiile de specialitate nu au fost de acord.

Încele din urmă s-a ales varianta unei majorări de circa 39%, de la 2,7 la 3,75 lei/km. Cu alte cuvinte, o cursă care, până acum, costa 20 de lei, în curând va costa circa 28 de lei.

„În urma analizei autorităţii publice a rezultat că tariful corect fundamentat este de 3,75 lei/km. Cum prin aplicarea indicelui de inflaţie tariful rezultat ar fi de 3,20 lei/km – mai mic decât cel rezultat prin fundamentarea costurilor considerăm legală aprobarea modificării tarifului maximal de distanţă de la 2,70 lei/km la 3,75 lei/km”, se afirmă în memoriul justificativ atașat proiectului de HCL..

Taximetriştii din Galaţi s-au plâns și de faptul că activitatea a devenit tot mai puțin rentabilă, deoarece au pierdut mulţi clienţi de când au intrat pe piaţa de profil serviciile de ride sharing precum Uber şi Bolt.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr