Ce strategie va adopta în 2022 combinatul siderurgic de la Galați: angajări, investiții, inovare

Conferința ZF/Liberty Steel „Industria românească: Investiții pentru un viitor verde” a fost un prilej tocmai bun pentru a afla ce planuri de viitor are combinatul siderurgic Liberty Galați (fost Sidex, fost ArcelorMittal). Mihaela Verdeș, manager pe Resurse Umane, în cadrul companiei, a confirmat că va continua și în 2022 planul de recrutare sau de formare de noi angajați pentru platforma siderurgică însă nu doar atât.

„Anul trecut am avut un plan de a angaja 650 de persoane, am reuşit să facem acest lucru, ba, mai mult, am creat 100 de posturi noi, datorate automatizării şi digitalizării. În acest an, ne propunem aproximativ acelaşi plan de recrutare. Este destul de dinamic în cazul nostru, pentru că acoperim persoanele eligibile să se pensioneze şi acoperim şi posturile noi care apar. Practic, vorbim despre aproximativ acelaşi număr de persoane ca anul trecut”, a declarat Mihaela Verdeș.

Interesant este și că dacă Liberty nu va găsi personalul calificat necesar, va apela la programe interne, de formare proprie (prin ucenicie). Mai mult, compania lucrează şi cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) şi are inclusiv ucenici pe care îi specializează. În aceeași linie se află și Greensteel Academy, entitate înființată în urma colaborării cu mediul academic, mai ales cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Nici inovarea nu este ignorată, iar aceasta va merge mână în mână cu strategia de personal. „Avem nevoie să ajutăm forţa de muncă să treacă de la a opera furnale clasice la a se specializa pentru cuptoare cu arc electric, de exemplu. Vor fi schimbări masive. Actuala forţă de muncă va avea joburi şi în viitor, trebuie doar să dobândească noi abilităţi, inclusiv digitale. În Galaţi avem Greensteel Academy şi lucrăm îndeaproape cu instituţiile locale de educaţie”, a spus Gill Chambers, general manager al Greensteel Academy, în cadrul conferinței.

În privința investițiilor, acestea vor continua având în centrul strategiei ideea că Liberty Steel vrea să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în anul 2030, iar combinatul de la Galați să devină prima companie siderurgică europeană care atinge acest obiectiv.

„Liberty Steel Group a cumpărat Liberty Galaţi în 2019 şi de atunci am repus compania pe picioare. Am investit circa 300 milioane de euro pentru a readuce Liberty Galaţi pe poziţia în care este în prezent. Când a avut loc achiziţia, compania producea aproape 1,8 milioane tone de oţel, anul acesta va produce mai mult de 2,3 milioane şi ţintim să ajungem la peste 3 milioane tone, în câţiva ani. Obiectivul este să transformăm Liberty Galaţi din campion naţional la producţia de oţel într-un campion regional la producţia de oţel verde”, a declarat Paramjit Kahlon, CEO, Primary Steel and Integrated Mining, Liberty Steel Group.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr