Cică la Protecția Consumatorilor Galați a ajuns „comisarul Cattani”. Un proptit politic care, rămas fără proptea, se ține cu dinții de scaun

E prilej de scandal la Protecția Consumatorilor. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a emis o decizie de detaşarea la Galaţi, pentru o perioadă de două luni, a comisarului şef al Regionalei Braşov, Sorin Susanu, un cetățean supranumit „Cattani de la ANPC” pe motiv că e pus pe război în relația cu toată lumea.

După cum scrie presa brașoveană, Susanu s-a contrat puternic cu primarul Braşovului, pe diverse motive (cele mai multe par amplificate artificial, pentru spectacol mediatic), iar în perioada în care a fost şef al Protecţiei Consumatorilor Timiş l-a verificat inclusiv pe fostul edil al oraşului Timişoara, Nicolae Robu, după ce acesta din urmă a tăiat, în 2019, cablurile aeriene din Timişoara. De asemenea, este cunoscut şi pentru „războaiele” declarate restaurantelor şi teraselor din Timişoara şi Braşov. Conflict sensibil (dat fiind că mulți patroni de restaurante „hrănesc” tot felul de politicieni), dar se pare că justificat. Cel puțin așa scriu ziarele locale.

Susanu a avut un război deschis şi cu preşedintele PSD Braşov, Marius Dunca, care l-a exclus din partid, dar cu toate acestea, Susanu a continuat să fie extrem de vocal. Suspect de vocal pentru cineva care, totuși, a ajuns unde a ajuns cu proptea politică de la PSD și, apoi, de la Pro România.

Despre detaşarea la şefia Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi, Sorin Susanu a declarat că nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase. „Nu cunosc care sunt considerentele pentru care s-a luat această decizie. Pot doar să cred că se confirmă anumite atenţionări pe care le-am primit, conform cărora nu ar trebui să-l contrazic pe domnul Horia Constantinescu (n.r. – şeful ANPC), pentru că voi avea repercusiuni. În condiţiile în care comisariatele din ţară ale ANPC primesc notificări de debranşare, spre exemplu, de la electricitate, mi se pare total inoportun ca din banii publici să se realizeze astfel de cheltuieli care, din punctul meu de vedere, nu au nicio justificare. Se plăteşte 250 lei/zi (230 lei cazare şi 20 lei pentru mancare) x 60 zile x 2 oameni, plus decontul pentru transportul dus-întors. La un prim calcul, cheltuiala ANPC este de peste 30.000 lei”, a explicat Susanu.

Nu putem zice că nu are dreptate în privința cheltuielii nejustificate a banilor, însă dreptate au și cei care spun că dacă era așa de onorabil, Susanu ar fi demisionat din funcție atunci când a pierdut sprijinul politic fără de care n-ar fi ajuns acolo. Cum s-ar zice, partidul a fost bun doar la câștig, nu e bun și la pagubă.

De fapt, „comisarul Cattani” este un cetățean foarte bogat (deține numeroase proprietăți imobiliare, inclusiv în Germania, VEZI AICI impresionanta lui declarație de avere), care ține morțiș să fie în centrul atenției. Este evident că a progresat în carieră pe baza trambulinei politice, însă acum, când i s-a evaporat partidul-proptea din portofoliu o face pe marele justițiar, pe marea victimă. Asta deși, conform „deontologiei politice” ar fi trebuit să se dea deoparte și să lase locul altuia, c-așa-i în politică, nu se poate și cu slănina-n pod, dar și cu brișca unsă!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr