Galațiul concurează la „Destinația Anului 2022”. Greu de spus de ce, dar dacă e bal, bal să fie!

A doua ediţie a competiţiei Destinaţia Anului, prezentată de Prima TV şi susţinută de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului şi de Alianţa Pentru Turism, îşi alege destinaţiile finaliste, iar numărul nominalizărilor publicului este cel mai important factor, potrivit unui comunicat al Prima TV.

Destinaţiile din regiunea Transilvaniei (incluzând Banatul, Crişana şi Maramureşul) au atras nu mai puţin de 54% din totalul de nominalizări, ceea ce confirmă încă odată puterea acestui brand. Destinaţiile din sudul ţării (Muntenia, Oltenia şi Dobrogea) au primit 27% din total, iar cele din Moldova şi Bucovina 18%.

Cei peste 21 de mii de români care au nominalizat destinaţia lor preferată pe www.destinatiaanului.ro au adus în atenţia publicului peste 150 de locuri minunate. Dintre acestea, 22 au întrunit fiecare peste 100 de nominalizări. În ordine alfabetică:

 1. Alba Iulia
 2. Braşov
 3. Brezoi
 4. Bucureşti
 5. Buziaş
 6. Cluj-Napoca
 7. Cund
 8. Dărmăneşti
 9. Galaţi
 10. Hunedoara
 11. Iaşi
 12. Oradea
 13. Săvârşin
 14. Sfântu Gheorghe – Delta Dunării
 15. Sibiu
 16. Sovata
 17. Suceava
 18. Târgovişte
 19. Timişoara
 20. Topliţa
 21. Valea Doftanei
 22. Vama Buzăului

„Intrăm în etapa a doua a proiectului, cea de verificare a eligibilităţii, în paralel cu deliberările juriului pe baza aplicaţiilor înscrise de destinaţiile care au adunat peste 100 de nominalizări. Numărul nominalizărilor va conta pentru 2/3 din scor, iar opinia juriului va conta pentru 1/3 din scor. Câştigătoarele fiecărei regiuni vor fi anunţate pe 27 aprilie”, se arată în comunicatul citat.

Dincolo de toate cele prezentate, nu putem să nu ne întrebăm cum – Doamne iartă! – apare Galațiul în listă (hai să fim serioși: oricât de patrioți am fi, trebuie să recunoaștem că avem un oraș anost, plictisitor, vizitabil într-o singură zi, fără pic de farmec turistic!), dar lipsesc oraș splendide, unde turiștii merg în număr uriaș, precum Constanța, Sinaia, Câmpulung Argeș, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Tulcea, Piatra Neamț, Mangalia, Târgu Jiu, Bran, Sighișoara sau Predeal.

Pe lângă destinații „mirobolante” precum Galați sau Dărmănești (de ce nu și Tecuci sau Bârlad?) găsim și localități „de nișă”, cu capacități turistice extrem de modeste, cum ar fi Vama Buzăului sau Toplița. Însă, având în vedere cine a organizat concursul – o televiziune modestă și niște bugetari pentru care ziua trece leafa merge – nu-i de mirare. Propunem ca la anul să fie în top și comuna Tulucești, care are o cramă și-o pensiune (ambele ale primarului), deci se califică fără probleme la victorie după standardele organizatorilor.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr