O firmă de construcții din Galați a câștigat licitația pentru un important tronson din Autostrada Moldovei

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că o firmă din Galați și-a adjudecat, la licitație, construcția unui lot din tronsonul Ploiești – Buzău de pe autostrada A7 (Autostrada Moldovei).

Este vorba despre Tancrad Galați, care va lucra în asociere cu alte două firme (una din România, alta din Italia). Asocierea a fost desemnată să construiască sectorul Dumbrava – Mizil, adică lotul 1 al tronsonului dintre Ploiești și Buzău al A7.

„CNAIR a comunicat astăzi rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru construcția Lotului 1 (Dumbrava-Mizil), în lungime de 21 de km. Asocierea de constructori români și italieni are la dispoziție 20 de luni pentru a finaliza lucrările. Acestea includ construcția a 14 poduri și a unui pasaj în lungime de 550 metri, peste DJ 101F și CF 804″, a anunțat Ministerul Transporturilor.

Contractul are o valoare de 1,468 miliarde de lei (fără TVA) și este finanțat prin PNRR. În luna martie, au fost anunțați și câștigătorii pentru celelalte două loturi ale tronsonului de autostradă, care va fi construit între Ploiești și Buzău: Lotul 2: Mizil-Pietroasele (28,35 km);Lotul 3: Pietroasele-Municipiul Buzău (14 km).

Tronsonul Ploiești-Buzău, cu o lungime totală de 63,25 kilometri, este prima secțiune a autostrăzii A7 Ploiești – Pașcani. Autostrada Moldovei va avea 320 kilometri și va asigura legătura Munteniei cu Moldova.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr