Traficanți de carne vie, din Galați, arestați. În ultimii 10 ani au acumulat o avere uriașă vânzând românce pe piața europeană

Doi traficanți de carne vie din Galați au fost arestați astăzi, pentru 30 zile, iar al treilea plasat sub control judiciar, sub acuzațiile de trafic de persoane și spălare de bani. Din exploatarea sexuală a victimelor, traficanții au câștigat peste 700.000 euro.

„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați au efectuat un număr de 6 de percheziții domiciliare, pe raza județului Galați, într-o cauză vizând comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și spălarea banilor.

Simultan, pe teritoriul Olandei, în baza unui ordin european de anchetă emis de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați și transmis prin intermediul EUROJUST, au fost efectuate 2 percheziții domiciliare și audieri de persoane privind activitatea aceleiași grupări infracționale, la activități participând doi ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați”, precizează DIICOT.

În cauză s-a reținut că, începând cu luna octombrie 2013, doi inculpați din județul Galați au recrutat, utilizând metoda “loverboy”, patru persoane vătămate cu posibilități materiale precare sau din familii destrămate și, ulterior, le-au transportat în afara țării cu scopul de a le exploata sexual pe teritoriul Spaniei, Italiei, Belgiei, Marii Britanii, Germaniei și Olandei.

„Odată ajunse în țările de destinație persoanele vătămate au fost determinate să practice prostituția, fiindu-le reținute documentele de identitate. Persoanele vătămate erau cazate în imobile deţinute de membrii grupării sau închiriate în acest scop și, în măsura în care acestea refuzau să continue activitatea, acestea erau lovite și amenințate, creându-li-se, astfel, o stare de temere pentru a le menține în starea de exploatare. Sumele de bani obținute din exploatarea persoanelor vătămate erau ulterior însușite de inculpați și investite, prin intermediul unor persoane apropiate, în imobile, autoturisme și diverse alte bunuri și activități”, explică BCCO Galați.

Acționând astfel, inculpații au obținut în perioada 2013 – 2022, aproximativ 735.000 de euro. În urma perchezițiilor făcute pe teritoriul României și Olandei au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 13 biciclete, diverse modele, despre care există suspiciunea că ar fi fost sustrase din Olanda, 2 pistoale, dintre care unul letal, precum și suma de 2.000 de euro. În același timp, a fost dispus sechestrul asigurător asupra a două autoturisme de lux, în valoare de aproximativ 60.000 de euro.

Acțiunea comună a beneficiat de sprijinul analiștilor din cadrul EUROPOL care a asigurat și schimbul de informații. De asemenea, EUROJUST a organizat un centru de coordonare pentru ziua comună de acțiune.
În urma activităților desfășurate, la data de 20.04.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a doi inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane în formă continuată și instigare la spălarea banilor în formă continuată. Aceștia au fost ulterior arestați. De asemenea, a fost dispus controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de al treilea inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de spălarea a banilor în formă continuată.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul B.C.C.O. Galați și Inspectoratului de Poliție Județean Galați, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr