Spitalul din Tecuci are, pentru prima dată în istoria sa, tomograf. A fost mai simplu de cumpărat decât de autorizat

Spitalul Municipal din Tecuci a fost dotat, în premieră, cu computer tomograf. Aparatura de investigații și imagistică medicală a fost cumpărată de Consiliul Județean Galați, care a preluat recent unitatea spitalicească din Tecuci.

„Astfel, în premieră pentru acest spital, care deservește peste 100 de mii de oameni din zonă, a fost adus un computer tomograf modern, în valoare de peste 2 milioane de lei. Spațiul unde va fi montat a fost deja amenajat, astfel că în perioada următoare echipamentul va fi instalat, testat și autorizat de către specialiștii de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare”, spune Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În paranteză fie spus, autorizarea funcționării unui tomograf este, în România, mai complicată decât cumpărarea aparaturii. Tipic pentru birocrația noastră umflată cu pompa…

În perioada următoare, vor fi aduse și alte dispozitive medicale, inclusiv 54 de paturi de spital, 9 pentru ATI și 10 pentru secția de ortopedie.

„Sunt aparate medicale achiziționate cu fonduri europene, în cadrul unui proiect la care au lucrat împreună echipele Consiliului Județean și cele ale spitalului, iar în perioada următoare vor fi lansate noi licitații pentru a aduce la Spitalul Municipal din Tecuci și alte echipamente medicale. În total, doar în această primă etapă de înnoire a echipamentelor medicale, valoarea investiției depășește 11 milioane de lei, iar în pregătire sunt și alte investiții pentru modernizarea și dotarea acestui spital”, mai precizează Costel Fotea.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr