Răfuială ca-n filme la Ivești, cu zeci de combatanți și șapte răniți ajunși la spital, trei în stare gravă. Doi bărbați au fost arestați

Doi bărbaţi din Iveşti au fost arestaţi, duminică seară, pentru 30 zile, sub acuzaţia de încăierare în formă agravantă, în urma unui conflict armat izbucnit la Iveşti, judeţul Galaţi. Şapte persoane au fost rănite, dintre care trei sunt în stare gravă la Spitalul Judeţean Galaţi. Martorii vorbesc cu precauție despre evenimentele sângeroase, motivul fiind acela că mulți dintre cei implicați sunt oameni deosebit de periculoși, cunoscuți pentru implicarea în activități ilegale, de tip interlop.

Între membrii celor două clanuri, ambele formate din cetățeni români de etnie romă, exista un conflict mai vechi, legat de niște neînțelegeri financiare. La acestea s-au adăugat și alte dispute, „teritoriale”, dat fiind că unii dintre membrii clanurilor se ocupă de afaceri ilegale cu deșeuri, alții sunt implicați în traficul de carne vie și de produse interzise samd.

Scandalul a explodat sâmbătă seară, la Iveşti, în judeţul Galaţi. Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Lieşti au fost sesizaţi, prin apelul unic de urgenţă 112, cu privire la faptul că, în comuna Iveşti, are loc un scandal în care sunt implicate în jur de 40 de persoane. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului, intervenind pentru aplanarea scandalului.

Potrivit polițiștilor, totul ar fi pornit de la un conflict verbal spontan între doi bărbaţi din clanuri diferite de romi, care ar fi degenerat într-o încăierare la care au participat mai multe persoane, majoritatea înarmate cu bâte, cuțite și săbii.

La Spitalul din Tecuci s-au prezentat şapte persoane, dintre care patru în stare gravă, care au fost transferate la Spitallul Judeţean Galati. O persoană este în comă, prognosticul medical fiind rezervat.

Cei implicaţi în conflictul armat ar putea fi cercetaţi pentru tentativă de omor, vătămare corporală, distrugere şi tulburarea liniştiţi şi ordinii publice.

Duminică seară, judecătoria Lieşti a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 zile, pe numele a doi inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de încăierare în formă agravantă. Dosarul cauzei ajunge luni, 2 mai, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, pentru continuarea cercetărilor. Primele informații indică faptul că vor fi inculpate/învinuite cel puțin 30 de persoane care au săvârșit agresiuni.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr