Trenul Regal sosește pe 10 mai la Galați. Timp de două ore, publicul poate vizita extraordinarul obiectiv istoric

Trenul Regal va sosi în Gara Galați, marți, 10 mai 2022, în cadrul unei călătorii simbolice în contextul celebrării Zilei Regale și a Zilei Independenței Naționale.

Delegația Casei Regale este formată din Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei, Alteța Sa Regală Principele Radu, împreună cu Alteța Sa Regală Principesa Sofia. Trenul Regal va ajunge la Galați la ora 16.14 și va fi întâmpinat de autoritățile locale. Accesul publicului și al presei este liber, iar după încheierea ceremonialului sosirii Trenul Regal va putea fi vizitat de către public timp de două ore.

„Suntem onorați să întâmpinăm Familia Regală și apreciem deschiderea de a veni la Galați cu Trenul Regal, un simbol și un adevărat muzeu. Mă bucur că orașul nostru a fost ales în premieră ca destinație în acest itinerariu,” a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Miercuri, 11 mai 2022, Familia Regală va vizita sediul Crucii Roșii Române, Centrul de zi pentru copii Sfântul Spiridon și Combinatul siderurgic Liberty Galați.

Cu acest prilej, sediul Primăriei municipiului Galați va găzdui în parteneriat cu Consiliul Județean și o expoziție de fotografie din colecțiile speciale ale Bibliotecii „V.A. Urechia”.

Trenul Regal este cel mai vechi tren regal aflat în funcțiune din întreaga lume. Acesta a fost dat în folosință Familiei Regale, în anul 1928, și a fost gândit ca un mijloc de transport pentru Regele Ferdinand Întregitorul și Regina Maria, în vizitele pe teritoriul României Mari. Din 2012, acesta a redevenit un mijloc de conectare între comunitățile locale și Familia Regală.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr