Angajații ITM Galați, cu lefurile temporar suspendate din cauza unei indecizii bizare a Ministerului Muncii

Situația absurdă la Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galați. Angajații nu și-au primit salariile, iar activitatea instituției este complet blocată, după ce fostului inspector șef i-a expirat ordinul de numire, iar Ministerul Muncii a rămas „înțepenit în proiect”, adică nu a numit un alt șef.

Drept urmare, instituția nu mai poate face controale si nu mai poate elibera adeverințe de vechime necesare pentru depunerea dosarelor de pensii ori de participare la concursuri de angajare”, a confirmat Laurențiu Asaftei, fostul inspector șef al ITM Galați.

„Este adevărat, pe data de 8 mai mi-a expirat ordinul de numire ca inspector șef la ITM Galați. Am avut ordinul pe perioada stării de alertă și 60 de zile după, conform actelor normative emise în starea de alertă. În data de 05 mai, a venit pe adresa instituției ordinul prin care mi s-a încetat exercitarea funcției de inspector șef, începând cu 8 mai, fără să fie numit alt conducător. Angajații nu și-au primit salariile din cauza faptului că nu a avut cine să semneze documentele către Trezorerie. Cine ar trebui să își asume aceasta situație, inspectorul șef al unui inspectorat teritorial de muncă fiind numit prin ordin de la Ministerul Muncii?”, a declarat proaspătul fost șef al instituției.

Situația este cu atât mai ciudată cu cât a trecut o săptămână de la expirarea mandatului lui Asaftei, deci era timp berechet pentru a fi numit alt inspector șef, însă nu s-a întâmplat asta, ITM Galați fiind in blocaj instituțional, pentru că dreptul de semnătură nu a fost delegat altei persoane. Totodată, nu are cine să semneze ordinele de deplasare ale inspectorilor ITM, ceea ce înseamnă că nu se pot face controale la angajatorii care practică munca fără forme legale și, deci, aceștia nu pot fi sancționați, conform legii. Ca la noi…

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr