Aparat performant, pentru tratarea fără operație a pietrelor la rinichi, în premieră în dotarea Spitalului Județean de Urgență

Vin vești bune pentru bolnavii de rinichi din Galați. La Spitalul Județean de Urgență din Galați se poate interveni acum, în premieră, cu o procedură modernă pentru tratarea litiazei renale (pietre la rinichi), fără durere și fără anestezie.

Pacienții la dispoziție un nou tratament – litotriție extracorporală – o procedură non-invazivă și fără anestezie. Astfel, în aproximativ 90% din cazuri, pacienții cu litiază renală scapă de intervențiile chirurgicale.

„S-a achiziționat acest aparat medical performant, care folosește ultrasunetele pentru a sparge calculii renali și care dispune de ghidaj dublu, fluoroscopic și ecografic. Echipamentul medical a fost achiziționat cu fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați”, spune Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Toți pacienții tratați deja cu noul aparat sunt bine din punct de vedere medical, nu au fost înregistrate niciun fel de probleme, iar săptămâna aceasta sunt programate alte intervenții.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr