Teoria nimicului. Procesele primăriei legate de Parcul Industrial Galați continuă vijelios, deși miza este doar un câmp cu bălării

În ciuda faptului că municipalitatea gălățeană a câştigat definitiv, la Curtea Supremă, litigiul cu firma româno-ucraineană VVK Euro Tehnologic SRL legat de Parcul Industrial Galați, problemele juridice care-l privesc pe acest obiectiv (de fapt un câmp plin cu buruieni) încă nu s-au încheiat.

În iunie 2022 este programată prima ședință de judecată într-un proces colateral, care până acum a fost suspendat. Este vorba despre dosarul înregistrat în iulie 2017, prin care firma amintită contestă hotărârea de CL prin care suprafaţa Parcului Industrial a fost diminuată cu 16,8 hectare, în beneficiul Zonei Libere Galați. Cauza fusese suspendată până la soluționarea definitivă a procesului prin care Primăria le-a cerut judecătorilor să constate nulitatea absolută a contractului prin care firma VVK Euro Tehnologic SRL din Galaţi a pus mâna pe administrarea Parcului Industrial.

Cum, după aproape cinci ani de procese, Instanţa Supremă a dat dreptate municipalității și a desființat contractul de cesiune, acum este rândul celuilalt litigiu să fie luat în discuție. „A durat cinci ani să desfiinţăm contractul, ca să putem să le oferim celor ce doresc suprafeţe de teren. Prin urmare, vom putea dispune de 23 de hectare de teren, cu infrastructura creată, mai bună sau mai puţin bună, că între timp s-a mai deteriorat, pentru că au trecut anii neutilizându-se”, a anunţat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Dacă este să urmăm calea logică, acțiunea VVK Euro Tehnologic SRL ar trebui respinsă, însă nebănuite și întortocheate sunt căile justiției. Vă reamintim faptul că firma menționată a închiriat Parcul Industrial Galați în urma unui contract ciudat, încheiat fără informarea AGA, pe ultima sută de metri a mandatului unui manager ce urma să fie demis. De altfel, contractul a ieșit la iveală abia când proprietarul parcului (adică Primăria) și-a anunțat intențiile de a reorganiza activitatea de acolo, care, timp de câțiva ani, a adus doar pierderi bugetului public.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr