Consiliul Județean a trecut la o nouă etapă a existenței: angajează, în premieră, „animatori sportivi”!

Atunci când mergi la o instituție publică te aștepți să găsești un director și un portar, un adjunct și-o secretară, un șofer și-un contabil, o femeie de serviciu și încă vreo câțiva (de la 3 la 3.000) de plimbători de hârtii. Evident, când ajungi la o instituție publică nu te gândești că o să găsești grataragii, chelneri, fotbaliști sau dansatori profesioniști.

Ei bine, ar trebui să vă revizuiți așteptările. La instituțiile publice găsești de toate, nu doar ceea ce ar trebui conform Codului Administrativ și a Nomenclatorului de Funcții Publice. Bunăoară găsești fotbaliști, căci multe primării au fundații care sifonează banii publici către echipe de fotbal. Mai găsiți și dansatori profesioniști și lăutari, căci multe primării și consilii județene au ansambluri artistice „în dotare”.

Dar asta e deja istorie. Mai nou, Consiliul Județean Galați a decis să intre în elita administrației cu idei trăsnite. Așa că angajează – țineți-vă bine! – „animatori sportivi”. Vreo 6. Anunțul este postat pe posturi. guv.ro (portal al administrației publice), deci nu este nicio bârfă sau eroare la mijloc, e chiar „pe bune”.

Cei acela un animator? Ia uitați ce zice Dicționarul Explicativ al Limbii Române (DEX), ediția 2009: „ANIMATÓR, -OÁRE, animatori, -oare, adj., s. m. și f. (Persoană) care însuflețește, care stimulează o activitate, o acțiune, un spectacol, un program de radio sau de televiziune. (Numai s. f.) Femeie de moravuri ușoare care însoțește pe un bărbat într-un local de consum. – Din fr. animateur”.

Angajările se fac prin Serviciul Public Județean de Administrare a Domeniului Public (ce ține de CJ-ul condus de „il prezidente” Costel Fotea, de la PSD). La rândul lui, serviciul amintit este condus de un alt membru PSD, dar nu unul oarecare, ci chiar feciorașului cunoscutului Florin Pâslaru, fostul deputat cu interdicție de a mai ocupa funcții publice deoarece a fost condamnat pentru incompatibilitate. Cum ar veni, la vremuri noi, tot ei, însă de data asta și cu animatori sportivi, ca să fie mai „cool”.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr