Investițiile Consiliului Județean Galați, blocate în continuare de consilierii liberali. Aceștia se abțin de la vot la toate proiectele

Continuă scandalul dintre consilierii județeni PNL și Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați. Liberalii invocă, aproape obsesiv, lipsa de comunicare cu președintele CJ, Costel Fotea, dar și blocarea propriilor amendamente la proiectele supuse spre aprobare.

Joi, 26 mai, a avut loc o nouă ședință ordinară a Consiliului Județean (CJ) Galați, de această dată cu prezența fizică a majorității covârșitoare a consilierilor. Părea să fie în regulă (ținând cont că la precedentele ședințe consilierii PNL absentaseră), însă proiectele de hotărâri cu caracter patrimonial privind exproprierile de pe „centura mică” a Galațiului (DJ 251M) tot nu au trecut, din cauza unei noi abțineri in corpore a aleșilor liberali.

Mai mult decât atât, aceștia s-au abținut de la toate proiectele supuse în dezbatere cu această ocazie, indiferent de domeniul abordat, fie că a fost vorba de investiții sanitare, privind infrastructura, sau cu caracter social. Paradoxal, aceștia au precizat că nu sunt împotriva niciunui proiect de dezvoltare la nivel județean, iar abținerea de la vot trebuie înțeleasă în această cheie.

Chiar și așa, celelalte proiecte aflate pe ordinea de zi a ședinței, au fost adoptate cu voturile consilierilor PSD, ALDE și PMP. Cel cu exproprierile de pe centura mică, însă, a rămas suspendat, pentru acesta fiind nevoie de acordul a două treimi dintre consilieri. Ceea ce fără consilierii PNL nu se poate obține.

Interpelat asupra posibilei întârzieri a lucrărilor de pe „centura mică”, Costel Fotea a dat asigurări că pe podul hobanat se va circula la toamnă. „Proiectele nu sunt ale lui Fotea, pentru că el nu este pe persoană fizică aici, este o instituție a statului și a gălățenilor”, a declarat președintele CJ, care a mai adăugat că este dispus la o discuție cu conducerea PNL Galați.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr