Experiment inedit la Galați: primarul și consilierii locali și-au cedat mandatele pentru o zi. Cine sunt cei care le-au ținut locul

Experiment interesant în administrația publică gălățeană. În premieră, elevi gălățeni s-au aflat astăzi în rolurile de consilieri locali și de primar, avându-l alături pe primarul municipiului Galați Ionuț Pucheanu.

„Mă bucur că elevii și-au intrat foarte bine în roluri și am avut una dintre cele mai frumoase ședințe. Dar nu chiar ușoară. Știu că ideile tinerilor pot deveni realitate și cu toții, autorități și părinți, trebuie să-i ascultăm, să-i îndrumăm, să le oferim încrederea și susținerea de care au nevoie. Este o acțiune în premieră, alături de Consiliul Județean al Elevilor Galați, o acțiune care vreau să devină una de tradiție, din dorința de a implica elevii în viaţa orașului nostru”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Elevii au votat și trei proiecte din cinci propuse. Cele trei proiecte aprobate de elevii deveniți consilieri locali pentru o zi se referă la: înființarea unui consiliu consultativ pe probleme de tineret; Agenda pentru tineret – ghid privind accesarea și derularea finanțărilor nerambursabile pentru acțiuni destinate tinerilor; internship la Primăria Galați. Primarul municipiului Galați și-a exprimat toată deschiderea în vederea promovării și concretizării acestor proiecte.

În rolul de primar pentru o zi s-a aflat Alexia – Crina Lupu, președintele Consiliul Județean al Elevilor Galați, iar 24 de elevi au fost consilieri locali. După ședință, elevii au vizitat sediul Primăriei.

Proiectul „Aleși locali pentru o zi” urmăreşte creşterea interesului elevilor privind implicarea în comunitate, dar şi valorificarea abilităţilor creative ale acestora. Organizatorul proiectului este Primăria Municipiului Galați în colaborare cu Consiliul Județean al Elevilor Galați.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr